Direct door naar content
Jules wil met één arm meedoen tussen andere militairen afbeelding nieuwsbericht

Jules wil met één arm meedoen tussen andere militairen

15 februari 2024

BNNVARA is weer een nieuw seizoen van Je Zal Het Maar Hebben begonnen. Het is alweer het 23e seizoen van dit bekende programma over hoe jongeren met hun beperking of chronische aandoening omgaan. Emma Wortelboer is de nieuwe presentator van deze reeks die op 31 januari is gestart. In de aflevering van afgelopen woensdag zat het bijzondere verhaal van Jules, militair met één arm.

Jules vertelt in de aflevering van JZHMH over hoe hij in 2021 in Afghanistan bij een oefening gewond raakte door een schotverwonding. Hij moest uiteindelijk acht keer geopereerd worden. Omdat hij zoveel pijn had besloot hij uiteindelijk zelf zijn arm te laten amputeren. Nu werkt hij aan zijn herstel en dat gaat bijzonder goed, zo valt te zien als hij samen met Emma over een stormbaan een warming-up doet.

Lastig, maar niet onhaalbaar

Jules heeft daarbij geen enkele moeite met de obstakels ondanks dat hij maar een arm heeft. Het valt Emma ook gelijk dat ze geen verschil merkt tussen Jules en haar. “Dat is volgens mij ook hoe je er zelf in staat. Ik denk altijd graag in oplossingen. Daar komt creativiteit bij kijken. Mensen zeggen wel: het wordt lastig met één arm, maar het is niet onhaalbaar.”

Invictus Games

Hij wil nu ook gewoon terugkomen als militair. Daar is geen apart traject voor, hij moet dus gewoon met de rest mee die wel twee armen hebben. “Eind van dit jaar wil ik ook weer mijn fittest doen en dan ben je als militair geschikt bevonden.” Dat trainen gaat al heel goed. Hij deed ook mee aan de Invictus Games afgelopen jaar. “Daar leer je ook echt je grenzen te verleggen en dan zie je er heel veel mogelijk is. Dat is ook mijn drive om gewoon door te gaan en te laten zien dat het wel kan!

Stormbaan met één arm

Samen met Emma doet hij vervolgens de stormbaan die hij voor de test in 7 minuten moet kunnen. Jules doet dat met één arm en Emma met één arm afgebonden. Kijk in de video hieronder hoe zij dat doen:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: