Direct door naar content
Vrienden van AB Salland aangepast badminton toernooi 2024  afbeelding nieuwsbericht

Vrienden van AB Salland aangepast badminton toernooi 2024

20 februari 2024

Badminton voor mensen met een beperking. Het is één van de snelste racketsporten ter wereld en toch is het laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Het kan namelijk op ieder zijn of haar niveau gespeeld worden. 

Badminton wordt altijd binnen gespeeld met een racket en een shuttle. Over het algemeen wordt er volgens de reguliere badminton regels gespeeld. Een wedstrijd kan gespeeld worden met twee tot vier spelers. Bij rolstoelbadminton speel je op dezelfde nethoogte als lopende spelers. Bij deze variant zijn rollen en je racketvoering het belangrijkst. Je zult dan ook veel bijleren in rolstoelvaardigheid tijdens de clinic en wedstrijden. 

Heb je een chronische, lichamelijke, auditieve, geestelijke of verstandelijke beperking?
Wie weet is badminton geschikt voor jou. Je kan dit dan laagdermpelig en op zeer toegankelijke wijze proberen en ervaren bij het vriendschaps badminton toernooi. Iedereen is welkom! Je hebt dus geen badminton ervaring nodig om mee te doen.

Op zondag 24 maart aanstaande organiseert AB Salland een clinic parabadminton en een vriendschapstoernooi in sportcentrum Tijenraan in Raalte. Je leert alle ins en outs van het aangepast badminton door ervaren badmintonspelers en Nederlandskampioenen. 

Meld je aan door een mail te sturen naar abraalte@gmail.com met je naam, leeftijd en eventuele beperking. Een badmintonracket is aanwezig, maar het is wel fijn om te weten of je er gebruik van wilt maken.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: