Direct door naar content
Gebarentolk Mirjam gaat los op ‘Europapa’ afbeelding nieuwsbericht

Gebarentolk Mirjam gaat los op ‘Europapa’

04 maart 2024

“Welkom in Europa. Blijf hier tot ik dood ga. Europapa. Europapa.” Die zin van de Nederlandse inzending van Joost Klein voor het Eurovisiesongfestival blijft bij veel mensen al aardig in de oren hangen. Voor wie dit happy hardcore nummer niet kan horen heeft gebarentolk Mirjam Stolk dit weekend gelijk al een versie in Nederlandse gebarentaal gemaakt.

Het Eurovisiesongfestival is pas in mei, maar nu al is het nummer waarmee Joost Klein in Malmö zal optreden namens Nederland een grote hit. Zijn videoclip van ‘Europapa’ werd afgelopen week al ruim vijf miljoen keer op Youtube bekeken! Dat vroeg ook om een versie in gebarentaal, dacht Mirjam Stolk. Tijdens het Songfestival in Rotterdam in 2021 was zij een van de gebarentolken die in speciale clips bij voor doven en slechthorenden waren te zien.

Hakken

Mirjam was er dit weekend snel bij met haar versie. In de video beeldt ze de teksten van Joost Klein uit in gebarentaal. Maar daar blijft het niet alleen bij: zij danst ook helemaal in de stijl van het nummer. Op het einde staat ze lekker te hakken op het nummer. Dat dansen hoort ook helemaal bij het signdancing, zoals het in gebarentaal overbrengen van tekst en melodie.

Benieuwd? Bekijk de video:

Deze video werd ook al meer dan 200.000 keer bekeken. Het leverde ook al bijna 700 reacties onder de video op, waarbij vaak wordt geroepen om Mirjam ook naar het Songfestival te sturen, “zodat ook de slechthorende en dove mensen dit lied kunnen beleven!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: