Direct door naar content
Zo bouw je zelf een game controller! afbeelding nieuwsbericht

Zo bouw je zelf een game controller!

05 maart 2024

Gamen is heel goed mogelijk met een beperking. Net als bij sport en bewegen vraagt dat voor jou soms wat aanpassingen of hulpmiddelen bij de hardware. Maar wist jij dat je game-controllers heel goed zelf kunt bouwen? Uniek Esports geeft advies.

Het mooie aan gaming en esports is dat je zo in een wereld komt waar je beperking helemaal geen rol speelt. Als je een beperking hebt kun je dus ook heel goed gamen met mensen zonder beperking. Zo kun je nieuwe sociale contacten opdoen, vrienden maken en vooral ook allerlei toffe games spelen. Daarmee train je trouwens net als sport ook je lichaam: want je brein wordt door gaming ook getraind!

Aanpasbare controller

Bij de games worden al allerlei aanpassingen toegevoegd zodat voor jou de gamebeleving verbetert. In de hardware gaan de ontwikkelingen ook hard, waardoor steeds meer oplossingen worden aangeboden om het gamen met een beperking leuker te maken. Tegenwoordig bouw je je eigen game-controller gewoon met allerlei aangepaste knoppen en schakelaars. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit in onderstaande video:

In deze video geven we vooral uitleg over de al veel gebruikte basiscontrollers Xbox Adaptive Controller en de Flex Controller voor Nintendo Switch. Recent kwam ook een nieuwe oplossing op de markt: de PS5 Acces Controller. In dit artikel lees je daar meer over.

Wil je meer uitlegvideo’s zien? Of wil je weten over hardware, software of manieren om samen met anderen te gamen? Ga dan snel naar Uniek Esports!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: