Direct door naar content
“Access controller zorgt voor revolutie bij gamen” afbeelding nieuwsbericht

“Access controller zorgt voor revolutie bij gamen”

14 december 2023

Gamers met een beperking keken er lang naar uit, maar begin deze maand kwam de Access Controller van Sony Playstation officieel uit. Aan deze nieuwe controller voor de PS5 is maar liefst vijf jaar van ontwikkeling voorafgegaan. De ervaringsdeskundigen die met dit project meedachten zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die je door deze uitgebreide set van knoppen en toetsen krijgt.

In een video laat Playstation verschillende gebruikers, of ‘accessibility consultants’, aan het woord over hun eerste ervaringen met de nieuwe ‘Acces Controller’. Aaron zegt eerlijk dat hij eerst nog bang was dat hij met de controller niet de games zou kunnen spelen die hij graag speelt. “Daar zat ik toch naast toen ik de controller ging gebruiken. Ik kwam erachter dat ik juist meer complexe games kan spelen. En dat is natuurlijk spannend!”

Meer gameplezier

Sam vindt de ‘Access controller’ ook geweldig en daar heeft hij meerdere redenen voor. “Het is heel erg gemakkelijk om de controller aan te passen. Dat zorgt dat je echt kunt gamen zoals jij wilt gamen. En alles op een manier dat het gamen nog meer plezier geeft en het ook toegankelijker wordt.” Hij kan nu bijvoorbeeld zijn karakter in de game met zijn linkerhand bewegen, iets wat hij met zijn handen alleen kon toen hij nog met een soort joystick gamede.

Gereedschapskist

Paul gaat ook in op de vele aanpasmogelijkheden die je hebt met de controller. “Het is net als een gereedschapskist. Er zijn zoveel mogelijkheden wat je er allemaal mee kunt doen.” En dat zorgt volgens Aaron dat veel meer mensen zoals hij met de Playstation kunnen gamen die dat eerder niet konden. “Dat wordt echt een grote verandering.”

‘Dit opent je ogen’

Paul voegt daar nog grotere woorden aan toe: “De Access Controller zal voor een revolutie zorgen in de manier waarop jij gamet. En als je denkt dat je door je beperking niet kunt gamen: probeer de Access Controller eens. Het zal je ogen openen. Dat is iets wat de manier waarop wij gamen voor altijd zal veranderen.”

Bekijk de (Engelstalige video) hieronder:

Wil je meer weten over gamen met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports voor alle informatie,tips & tricks en hoe je andere gamers kunt ontmoeten. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: