Direct door naar content
Voetbaldromen komen uit bij Heracles en S.C Heerenveen afbeelding nieuwsbericht

Voetbaldromen komen uit bij Heracles en S.C Heerenveen

07 maart 2024

Voetballer zijn in een groot stadion, wie droomt daar nu niet van? Afgelopen weekend kwam die droom uit voor meerdere kinderen met een beperking. Bij Heracles Almelo zorgden de Elektrische Rolstoelvoetballers voor een bijzondere opkomst met de spelers. En bij SC Heerenveen liepen spelers van de Bijzondere Eredivisie mee het veld op. Hidde (10) zette daarbij het hele stadion op zijn kop na de winst op PEC Zwolle.

Voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo – Almere City FC zorgden Elektrisch Rolstoelvoetballers voor een bijzondere line-up. In hun speciale elektrische rolstoelen met een beugel aan de voorkant reden deze kinderen met een glimlach van oor tot oor samen met de spelers het veld op. De jongens en meisjes kregen van hun helden schouderklopjes en duimpjes en van het aanwezige publiek een oorverdovend applaus. Voor de voetballertjes was het een onvergetelijke ervaring.

Elektrisch voetbal

Zelf kunnen voetballen is een nog grotere droom voor de kinderen. Dat wordt mogelijk doordat Heracles Almelo vol achter het Elektrisch Voetbal is gaan staan. De club zet zich met Sportbedrijf Almelo in om het Elektrisch Voetbal een vaste plek in Almelo te geven. Nu al worden elke twee weken trainingen georganiseerd waarbij de kinderen onder begeleiding van enthousiaste trainers en begeleiders worden getraind als echte Heracles Almelo-profs. Ga voor meer informatie over deze trainingen naar Heracles.nl

N.E.C. Nijmegen en PSV bieden ook al elektrisch rolstoelvoetbal aan.

Hidde met zijn held

Ook bij SC Heerenveen was een bijzondere opkomst georganiseerd. Kinderen het Syndroom van Down mochten daar met de spelers van de Friese club het veld op. Voor de kinderen was het een bijzonder moment. Hidde (10), die ook speler is in het G-team van SC Heerenveen in de Bijzondere Eredivisie, mocht met zijn lievelingsspeler Sven van Beek hand-in-hand het veld op.

Juichen als Ronaldo

Toen Heerenveen de wedstrijd tegen Almere City won, maakte Hidde het feest compleet. Sven van Beek vond dat ook genieten: “Vanaf het eerste moment hebben we Hidde op het veld meegenomen om samen het feest te vieren. Ik denk dat hij naar iedereen gezwaaid heeft op de tribunes en iedereen hem gezien heeft." Bekijk de video hieronder om te zien hoe Hidde zelf ook nog een penalty nam en als Ronaldo juichte:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: