Direct door naar content
Iedereen een winnaar bij de NN CPC4ALL!  afbeelding nieuwsbericht

Iedereen een winnaar bij de NN CPC4ALL!

11 maart 2024

Afgelopen zondag trok de NN CPC Loop ruim 35.000 lopers naar Den Haag. Deze klassieker is voor iedereen een feest, juist ook voor mensen met een beperking. Dat werd goed zichtbaar bij de NN CPC4All. Bij dit onderdeel over 1 kilometer kon iedereen meedoen: het maakte niet uit wat voor beperking je hebt of hoe je over de finish wil komen, rennend, met een loopfiets of in een rolstoel. Dat leverde weer veel vrolijke gezichten op van deelnemers die trots hun medaille konden laten zien. Zo was iedereen een winnaar!

De NN CPC4All is al sinds 2018 een vast onderdeel van het programma van het hardloopevenement. Dit jaar hadden maar liefst 100 deelnemers zich ingeschreven voor de loop, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar! Deze deelnemers liepen niet zoals de naam van het evenement City-Pier-City van Den Haag naar de Pier in Scheveningen en weer terug naar de stad. Bij de NN CPC4All blijven de lopers in de buurt van het Malieveld, het kloppend hart van de NN CPC Loop Den Haag.

Medaille gaat niet meer af

Dat betekent ook dat deze deelnemers hun hele race publiek langs de kant zien. Die aanmoedigingen hielpen deelnemers vooruit. Zo ook Albert die trots aan een verslaggever van het AD vertelde: “Van tevoren zeggen ze al dat lopen voor zoveel toeschouwers een kick geeft, maar dat is dus echt zo. Dat publiek geeft je toch wat extra’s.” Albert liep samen met Sharon Loth, die ook trots is op haar medaille. “Hij is echt prachtig, die doe ik de rest van de dag niet meer af. Als het even kan, ben ik volgend jaar weer van de partij.”

Prachtpodium

Albert en Sharon sporten allebei bij SGK Sportbelang, dat in de regio Den Haag sportactiviteiten organiseert voor mensen met een beperking. De NN CPC4All is een jaarlijks hoogtepunt. Sportinstructeur Sander van Deursen vindt het belangrijk dat sporters met een beperking met die loop een plek hebben gekregen binnen het Haagse loopevenement. “Moet je ze zien stralen. Wat een prachtpodium is dat. Voor hen is het unieke dat ze gewoon één van de andere 35.000 lopers zijn.”

Naar toe geleefd

Tussen de honderd deelnemers zaten allemaal bijzondere verhalen. Iedereen beleefde de loop weer anders. Zo verwerkte winnaar Kwame zijn prestatie in stilte, hij was sprakeloos. De klassering was ook eigenlijk niet belangrijk, want iedereen voelde zich een winnaar. Terwijl Denzel Paydin (23) leunend op het stuur van zijn framerunner uitbundig zijn medaille vierde, vertelde de toegewijde coach Floris Jansen over de speciale afdeling voor gehandicapte sporters bij zijn club Haag Atletiek: “We hebben twee trainingsgroepen, een voor de jeugd en een voor senioren. In totaal vijftien sporters. Dit is een evenement waarnaar je toe leeft. Wie weet komt er ooit ook een race over 5 kilometer, dat maakt de doelgroep nog groter.’’

Voldoening is groot

De Stichting Alfa Wave, die zich inzet voor het welzijn van kinderen met een beperking, was met twintig sporters vertegenwoordigd. Coach Desi Dakova: “We hebben hier drie maanden twee keer per week voor getraind. Mijn 12-jarige dochter Sofia heeft het Downsyndroom, ze kon twaalf weken geleden amper lopen en nu heeft ze de 1 kilometer volbracht. De voldoening is groot.”

Foto: NN CPC Loop Den Haag

Bron: AD.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: