Direct door naar content
Ontdek sporten met een hulpmiddel bij Beweegdag in Zwolle afbeelding nieuwsbericht

Ontdek sporten met een hulpmiddel bij Beweegdag in Zwolle

27 maart 2024

Voor sporters met een beperking bestaan allerlei hulpmiddelen om het bewegen makkelijker en leuker te maken. Denk aan protheses, ortheses, rolstoelen of framerunners. Misschien gebruik je al zo’n hulpmiddel, dan weet je dat het in het begin even wennen kan zijn. Tijdens de Beweegdag 2024 in Zwolle op 6 april kun je daarom al deze mogelijkheden ontdekken.

Deze Beweegdag wordt georganiseerd door zorg- en sportaanbieders uit de regio Zwolle. Door die combinatie is een breed programma neergezet met inspirerende sprekers en waarbij jij vooral veel zelf kunt uitproberen. Erwin Baars, revalidatiearts bij Vogellanden opent de Beweegdag met een lezing over het belang van bewegen en een gezonde leefstijl.

Wat is jouw favoriete sport?

Daarna kan iedereen met een fysieke beperking op een ontspannen manier verschillende sporten uitproberen onder begeleiding van gespecialiseerde trainers. Probeer bijvoorbeeld sporten in een rolstoel, lopen op een blade, framerunner of fietsen met een handbike. Je kunt zelfs bewegen met een VR-bril! Tijdens de Beweegdag kun je ook sporten zonder sportmaterialen, volg bijvoorbeeld een proefles yoga, pilates, wandelen of dansen. De Beweegdag is een uitgelezen kans om jouw favoriete activiteit te ontdekken.

Looppatroon verbeteren met elektrostimulatie

Tijdens de Beweegdag is ook een informatiemarkt ingericht waar je (top)sporters kunt ontmoeten en ze kunt vragen naar hun sportervaring. Je kunt ook een FES uitproberen, dit is een nieuwe systeem waarbij mensen met een klapvoet met behulp van een elektrostimulator hun looppatroon kunnen verbeteren. Verder kun je ook nog lezingen bijwonen waar veel aandacht is voor gezonde leefstijl en voeding bij sporters met een beperking.

Het programma van de Beweegdag duurt van 13.00 uur tot 16.30 uur en deelname is gratis. Meld je dus nu snel aan! In het aanmeldformulier kun je aangeven welke sporten je wilt uitproberen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: