Direct door naar content
Joey is hit op TikTok om vragen over zijn beperking afbeelding nieuwsbericht

Joey is hit op TikTok om vragen over zijn beperking

01 april 2024

“Ze kunnen mij alles vragen, maar of ik antwoord is natuurlijk nog iets anders”, zegt Joey lachend in een interview met Hart van Nederland. Hij doelt daarmee op de vele vragen die hij van volgers krijgt over het leven met zijn lengte van 1.24 meter. “Kun jij eigenlijk traplopen?”, “Hoe doe je dat met fietsen?”  of “Hoe kom jij op de wc?”. Voor Joey zijn dat de gewoonste zaken van de wereld. In zijn TikTok video’s geeft hij op die vragen dan ook met veel humor antwoord.

Het succes van Joey, beter bekend als Midgoto, begon twee jaar geleden toen hij samen met influencer Izzle een video ging maken. “Die video werd binnen no-time meer dan een miljoen keer bekeken.” Daarna volgden meer video’s waarin Joey en Izzle grappige situaties speelden. “Die video’s werden steeds meer bekeken en ik kreeg toen ook steeds vragen van mensen: hoe doe jij dat eigenlijk? Toen dacht ik: laat ik eens video’s maken op basis van die vragen. Dat pakte goed uit.”

Vanzelfsprekende vragen

Op zijn socialmedia beantwoordt hij nu regelmatig vragen van zijn volgers, bijvoorbeeld wat voor schoenmaat hij heeft en of hij kan autorijden. “Het zijn vragen die best vanzelfsprekend zijn voor mij. Ook al is het zo simpel, mensen willen toch een soort bevestiging van hoe doet hij dat toch?” Hij noemt zichzelf klein mens, maar het maakt hem niet zoveel uit hoe anderen hem zien.

Wees trots op wat je wel kan

Die luchtige houding levert hem ook veel positieve reacties van ouders of mensen die zelf een beperking hebben. “Ze vinden het tof om te zien dat ik dat ik dat op social media durf te laten zien dat ik anders ben en hoe ik daarin sta. Je komt niet verder als je alleen maar zit te balen. Probeer zoveel mogelijk te kijken naar wat mogelijk is voor jezelf en wees daar trots op en waardeer wat je kan. Kijk niet te veel naar wat je niet kan. Dat zit je jezelf alleen maar tegen.”

Bekijk de hele video met Joey bij Hart van Nederland.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: