Direct door naar content
Uniekloop in Helmond met bijna 50 deelnemers groot succes: “Hopelijk volgend jaar weer!”  afbeelding nieuwsbericht

Uniekloop in Helmond met bijna 50 deelnemers groot succes: “Hopelijk volgend jaar weer!”

17 april 2024

Op zondag 14 april vond in Helmond de tweede editie van de Uniekloop plaats. De Uniekloop is een onderdeel van de Lavans Halve van Helmond en deelnemers leggen de 2,5 kilometer ieder op zijn of haar eigen manier af. “Het aantal deelnemers is meer dan verdubbeld”, vertelt Lisanne van der Veen, regio-coördinator van Uniek Sporten De Peel.

Tijdens de Uniekloop mochten deelnemers het parcours van 2,5 kilometer hardlopend, wandelend of rollend afleggen. Ieder op zijn of haar eigen tempo, want een tijdsregistratie was er niet. “Met dit onderdeel zorgen we ervoor dat iedereen die dat wil ook mee kan doen aan dit mooie evenement in Helmond.” En dat de vraag groot is, blijkt wel aan het aantal deelnemers dat aan de start stond, vertelt Lisanne. “Vorig jaar stonden er 15 mensen aan de start en nu tikten we bijna de 50 deelnemers aan. De vraag naar dit soort events is er dus zeker.”

Voorafgaand aan de start verzamelden deelnemers zich bij sociaal dagcafé OPJEPLAETS. “Daar werd iedereen ontvangen met een smoothie, kop koffie of wat anders te drinken”, Legt Lisanne uit. “Om 12:30 uur werd vervolgens het startschot gegeven door de burgemeester.” Nadat iedereen door de straten van Helmond de ronde had afgelegd, lag er na de finishlijn een medaille klaar voor de deelnemers. “Als aandenken voor de sportieve prestatie die zij hebben geleverd!”

Heel de regio
Lisanne denkt dat het evenement nog veel groter kan worden. “Dit jaar zagen we al dat er meer deelnemers uit de regio het evenement wisten te vinden. Hopelijk kunnen we dat volgend jaar nog verder uitbreiden.” Bij de deelnemers was in ieder geval al veel enthousiasme, weet Lisanne. “Na afloop kreeg ik gelijk een appje van een van de deelnemers: ‘Hopelijk volgend jaar weer!’”

Heb jij een vraag over sporten en bewegen met een beperking of chronische aandoeningen? Neem dan contact op met de Beweegcoach bij jou in de buurt en krijg gratis advies!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: