Direct door naar content
“Floor is goed in het vinden van sporten die bij je passen” afbeelding nieuwsbericht

“Floor is goed in het vinden van sporten die bij je passen”

18 april 2024

Wat doe je als je verhuisd bent en niet direct in je nieuwe omgeving passend aanbod kan vinden? Dan zoek je contact met een Uniek Sporten regiocoördinator! Dat is precies wat Karol (13) deed toen hij verhuisde naar Langedijk. Dankzij Floor Wiemer van Sport-Z vond hij een leuk voetbalteam en komt hij nu zelfs uit voor AZ in de Bijzondere Eredivisie.

Een leraar op school had Karol en zijn ouders op de mogelijkheden van Uniek Sporten gewezen. Tijdens een stagemarkt was het linkje met Floor, de Uniek Sporten regiocoördinator bij Sport-Z snel gelegd. Floor kwam daarna al snel bij hem thuis langs voor een persoonlijk gesprek. “Ze luisterde goed naar me. Ik moest vertellen welke sporten ik al had gedaan en wat ik er wel en niet leuk aan vond. Ik had eerder aan hockey en tennis gedaan, maar dat is hier helaas niet in de buurt. Het liefst wilde ik weer hockeyen of bijvoorbeeld voetballen”, vertelt hij aan Dijk en Waard Nieuws.

Al bekend met begeleiders

Snel na dat eerste gesprek kwam Floor terug met twee passende opties. Het was haar opgevallen dat Karol heel veel sporten leuk vindt om te doen. Hij heeft vaker aan vakantieactiviteiten meegedaan bij Sport-Z, maar hij en zijn ouders wisten niet dat Sport-Z ook wekelijkse sportlessen aanbiedt. Bij SportFUN doen ze elke week andere sporten, dus dat leek hartstikke goed bij Karol te passen. En omdat hij de locatie én een aantal van de begeleiders ook al een beetje kende, wist ik zeker dat het een sport was die minder spannend is om uit te proberen”, legt Floor uit.

Nog een proefles

De eerste proefles bij SportFUN was toch even spannend voor Karol, maar hij vond het gelijk leuk. “Floor bood aan om mee te gaan, maar dat was eigenlijk niet nodig. Ik kende één van de begeleiders en mijn moeder ging mee.” Karol wist gelijk dat hij vaker bij SportFun wilde gaan sporten, maar hij wilde eigenlijk nog wel meer. Daar wist Floor door haar contacten in de regio ook wat op. “Het G-voetbalteam van de Giganten in Koedijk wilde verjongen. Karol kon ook daar meespelen. Dus daar is hij naartoe gegaan voor een proefles.”

In het shirt van AZ

Door zijn enthousiasme op het voetbalveld werd Karol gescout voor het G-team van AZ. Zo kwam een droom uit. “Ik ben al heel lang fan van AZ en nu mag ik als professioneel voetballer wedstrijden voor hen spelen in de Bijzondere Eredivisie. Bij het kennismakingsweekend bleven we in een hotel slapen en dat was nog maar het begin. Daarna mochten we bij een wedstrijd van AZ een rondje door het stadion lopen; iedereen stond heel hard te juichen, dat was supervet! Nu spelen we regelmatig wedstrijden in het tenue van AZ. Dit is wel het allerleukste wat ik me ooit kon bedenken; het stond niet eens op m’n lijstje omdat ik niet wist dat het kon.”

Bel Floor!

Karol heeft dankzij Floor een mooie afwisseling in het sporten gevonden. “Ik beweeg nu veel meer dan eerst en ben ook vaker weg van huis. Tijdens het sporten leer ik veel nieuwe mensen kennen, wat fijn is omdat ik best ver weg op school zit en niet veel mensen in mijn eigen buurt ken”, vertelt Karol.

Door zijn positieve ervaring kan hij iedereen met een beperking die op zoek is naar een sport aanraden om Floor te bellen. “Het is veel makkelijker dan je denkt, en ze regelt alles voor je. Ze is ook heel aardig en als je wilt, gaat ze met je mee. Ze is echt goed in het vinden van sporten die goed bij je passen.”

Wil jij net als Karol door de Floor uit jouw buurt worden geholpen bij je zoektocht naar een sport? Neem dan contact op met je regiocoördinator.

Bron: Dijk en Waard Nieuws.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: