Direct door naar content
Dien een aanvraag in bij Het Nationaal Fonds voor de Sport afbeelding nieuwsbericht

Dien een aanvraag in bij Het Nationaal Fonds voor de Sport

22 april 2024

 

Sport kan een positieve bijdrage aan de samenleving leveren. Sport zorgt ervoor dat mensen gezond en gelukkig blijven en biedt kansen tot persoonlijke ontwikkeling. Sport heeft ook een verbindend element: het brengt mensen samen; het zet mensen aan om zich actief in te zetten voor hun omgeving en het draagt bij aan de sociale cohesie in buurten en wijken. Het Nationaal Fonds voor de Sport wil dan ook mogelijk maken dat iedereen in het Koninkrijk der Nederlanden kan sporten en bewegen. Ook diegenen die dat niet kunnen door fysieke of mentale problemen, door sociale factoren, financiële omstandigheden of regionale verschillen.

Deze subsidie is voor organisaties of verenigingen, zonder winstoogmerk, met ideeën en initiatieven om jongeren (13 t/m 18 jaar) die niet goed in hun vel zitten door het sporten mentaal gezond te krijgen en te houden. Met als doel om hen weer positief in het leven te laten staan, stress te verminderen en hun zelfvertrouwen te vergroten, zodat ze kunnen, willen en mogen meedoen aan de samenleving.

Ideeën en initiatieven als ...

het aantrekken van een trainer, coach of specialist die een apart aanbod, lessenreeks, of activiteit opstelt, voor jongeren die te maken hebben met mentale problemen en die hier iets aan willen doen. Het kan ook gaan om faciliteiten die nodig zijn om jongeren een plek te geven waar ze bij elkaar kunnen komen, van waaruit ze activiteiten kunnen organiseren voor de eigen vereniging. Denk aan een aparte ruimte binnen de vereniging waar jongeren zich kunnen terugtrekken.

Voor deze oproep is €100.000,- beschikbaar die verdeeld kan worden in bedragen tussen de €2.000,- en €20.000,-.

De subsidieronde is geopend sinds 15 april 2024. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 15 mei 2024. Dit kan via het aanmeldformulier

Mocht je vragen hebben of je idee passend is en/of wil je meer informatie, mail dan naar: info@nationaalfondsvoordesport.nl t.a.v. Josephine Lemmens, of bel op telefoonnummer tel: +310264834400.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: