Direct door naar content
TeamNL Paralympisch Talentdag opende weer deuren voor sporters afbeelding nieuwsbericht

TeamNL Paralympisch Talentdag opende weer deuren voor sporters

22 april 2024

De TeamNL Paralympisch Talentdag op Papendal heeft zondag weer voor heel wat sporters ogen en deuren geopend. 75 deelnemers met allerlei achtergronden en beperkingen kregen de kans hun talent te verkennen en nieuwe sporten te ontdekken. Voor sommige sporters kan dat zomaar het begin zijn van het najagen van een droom in de sport.

De TeamNL Paralympisch Talentdag is al jaren een dag waar sporters met een beperking kunnen worden gekoppeld aan sporten waar ze mogelijk succesvol in kunnen worden. Het is vooral een kans om te ontdekken waar je mogelijkheden liggen. Door het brede programma is dat verkennen van sporten extra leuk. De Talentdag is ook een mooie gelegenheid om anderen met een beperking te ontmoeten. Zo was Isa aan het tafeltennissen met Marit. “Ze heeft hetzelfde als ik en daar konden we dan ook over praten. Daardoor voel ik mij niet echt anders”, zegt ze tegen het Jeugdjournaal.

Nieuwe levensmissie

Dit jaar konden deelnemers tafeltennis, atletiek, judo, roeien, triatlon, wielrennen, snowboarden, skiën, rolstoelbasketbal, -tennis en -rugby, boccia, zitvolleybal, boogschieten, goalball en zwemmen uitproberen. Gabriëlla van Driel, projectleider paralympisch sporten bij NOC*NSF, vindt de Talentdag altijd een bijzondere dag om mee te maken. "Het biedt deelnemers vaak zoveel perspectief. Voor sommigen opent het een deur naar een nieuwe levensmissie."

Droomstart

Daar kan rolstoelbasketbalster Xena Wimmenhoeve over mee praten. “Ik heb zes jaar niet gesport omdat ik niet wist wat er mogelijk was. Bij deze Talentdag zag ik wat er allemaal mogelijk was en ik zag hoe anderen met een amputatie sporten.” Zij werd bij die talentdag in 2016 gescout voor het rolstoelbasketbalteam. “Een jaar later stond ik op het EK. Dus het is echt een droomstart geweest.”

In het item van het Jeugdjournaal kun je zien welke sporten Marit, Isa en andere kinderen uitprobeerden en waar ze in door willen gaan:

Lees ook dit verslag bij NOCNSF.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: