Direct door naar content
Optimist on Tour bij Watersportcentrum Nijmegen  afbeelding nieuwsbericht

Optimist on Tour bij Watersportcentrum Nijmegen

23 april 2024

Wil jij samen met andere kinderen kennismaken met zeilen en/of kanovaren? Ben je tussen de 8 en 13 jaar oud en heb je een lichamelijke en/of verstandelijke, zintuiglijke beperking en/of een beetje extra hulp nodig? Zet dan 23, 24 en 25 vast in je agenda!  

Aandacht voor jou
Speciaal opgeleide instructeurs staan klaar om jou een super leuke kennismaking met de watersport te geven. Geef bij ons aan wat jij van ons nodig hebt en hoe wij jou het beste kunnen helpen. Samen maken we er een veilige en onvergetelijke ervaring van!

Veiligheid
Veiligheid staat natuurlijk voorop. De watersportactiviteiten worden in een veilige omgeving georganiseerd. Iedereen op en rond het water draagt een reddingsvest en er is voldoende zitondersteuning in de bootjes en kano indien nodig. Ook kinderen met een beperking kunnen, zonder zwemdiploma, op deze manier veilig aan het zeilen deelnemen. Bij het onderdeel kanovaren is een zwemdiploma en basis zwemvaardigheid verplicht. 

In de boot zeil je samen met een instructeur die jou kan uitleggen hoe de boot werkt en hoe je moet zeilen. Naast in de Optimist wordt gezeild in een Hansa boot. Deze boot kan niet omslaan en ligt heel stabiel in het water. Er wordt gevaren in een afgesloten waterbassin met begeleiding van instructeurs in volgboten en op de wal. 

Tijdens de kanoles wordt er gevaren met een tweepersoons kano met peddelsteun waarin je samen met een instructeur het water op gaat. Door gebruik te maken van een tweepersoonskano met peddelsteun kan iemand met 1 arm of met weinig kracht ook het kanoën ervaren. 

Voor de deelnemers die niet (makkelijk) zelfstandig in en uit de boot kunnen komen zijn de instructeurs uitgerust met speciale tiltechnieken om deze handeling veilig en goed te laten verlopen. 

Aanmelden
Voor meer informatie kijk op: Optimist on Tour en een beperking? | Optimist on Tour. Ben je al enthousiast? Schrijft je dan nu meteen gratis in via: info@optimistontour.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: