Direct door naar content
Uniek Sporten Brabant laat sportdromen uitkomen afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Brabant laat sportdromen uitkomen

30 april 2024

Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je een beperking of chronische aandoening hebt dan kun je soms alleen maar dromen van lekker vrij sporten. De drempels die het in beweging komen in de weg staan, zijn vaak heel goed weg te nemen. Daarom laat Uniek Sporten Brabant in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de komende twee jaar honderden sportdromen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening in vervulling gaan.

Met het project ‘Sportdromen’ willen de initiatiefnemers de deelnemers structureel meer in beweging brengen. Gedurende vier inschrijfperiodes verspreid over 2024 en 2025 kunnen Brabanders vanaf 5 jaar met een beperking of chronische aandoening hun sportdroom toesturen aan Uniek Sporten Brabant. Het project richt zich op alle mogelijke beperkingen of aandoeningen, of het nou gaat om fysieke, geestelijke of mentale uitdaging(en) bij degenen met een sportdroom. De sportdroom moet wel bijdragen aan langdurige sportdeelname en mag geen eenmalige impuls zijn. De eerste inschrijfperiode is vorige week gesloten, maar in het najaar komt een volgende kans!

Van zwemlessen tot wedstrijden fluiten

In 2022 werd het project Sportdromen al kleinschalig opgestart. Daarbij kwamen door heel Brabant tientallen dromen in vervulling, van het volgen van aangepaste zwemlessen tot het fluiten van wedstrijden als scheidsrechter. Wegens het succes slaan Uniek Sporten Brabant, Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en het BrabantSport Fonds de handen weer ineen. “Met het project geven we Brabanders met een chronische aandoening of beperking de kans om hun sportdroom uit te laten komen”, zegt Sanne van Mierlo, specialist inclusief bewegen bij SSNB. Zij zag al dat het project Sportdromen voor grote verandering zorgde en dat meer Brabanders met een beperking in beweging kwamen. “We zijn dan ook heel blij dat we de komende twee jaar weer dromen mogen laten uitkomen.”

Voor meer informatie over het project Sportdromen kunnen Brabanders terecht op www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen of contact opnemen met Uniek Sporten Brabant via info@unieksportenbrabant.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: