Direct door naar content
Geert Verhoef winnaar IJsselloop G-loop 14 april j.l. afbeelding nieuwsbericht

Geert Verhoef winnaar IJsselloop G-loop 14 april j.l.

02 mei 2024

Trots op de prestatie van Geert uit Apeldoorn

Vanuit Sportservice Apeldoorn en Uniek Sporten zijn we heel trots op de prestatie van Geert Verhoef. Geert heeft op 14 april de IJsselloop G-loop gewonnen en daar willen we hem van harte mee feliciteren!

Het tijdschrift Mezelf - magazine met verhalen van mensen met autisme, schreef laatst over Geert: "Geerts grootste uitlaatklep is hardlopen, een talent dat jarenlang verborgen bleef".

Geert kwam bij de beweegmakelaar van Sportservice terecht en al snel kwam naar voren dat hardlopen zijn grootste passie is. Hij zocht alleen nog een passend trainingsschema. Hoe leuk is het dat een collega van Sportservice Geert kon helpen met hardloopschema’s en coaching.

Zowel op de weg als op de baan bij AV’34 heeft hij zijn schema’s met veel passie en inzet gevolgd. Dit resulteerde in een fantastische eerste plaats bij de IJsselloop in Deventer!  

Geert zijn verhaal

Elk jaar organiseert Deventer de IJsselloop, maar sinds kort is er ook een speciaal onderdeel: de G – Loop. Een bijzondere afstand van maar 1 km i.p.v. de 5 of 10 km. Het doel van deze bijzondere afstand in Deventer is dat eigenlijk iedereen een hardloopwedstrijd zou moeten kunnen lopen, met eventueel een begeleider daarbij aanwezig.

Wat op de andere afstanden dus helaas niet toegestaan is. In 2024, is het voor de 2de keer dat Deventer tijdens de IJsselloop een speciale afstand op het programma heeft staan.

Voor deelnemers, die niet goed kunnen aansluiten bij een normale atletiekvereniging, zijn er speciale organisaties actief, welke o.a. mensen met een beperking toch laten proberen om volwaardig te kunnen sporten want de G-Loop is er voor iedereen.

Volwaardig kunnen deelnemen aan het reguliere programma behoeft voor sporters met een beperking niet altijd zo passend te zijn. Eigenlijk zou iedereen volwaardig kunnen deelnemen of aansluiten bij een vereniging, zodat het sporten gestimuleerd zou kunnen worden.

Het mooie aan de wedstrijd in Deventer is, dat alle deelnemers van deze bijzondere 1 km eigenlijk allemaal winnaars zijn, omdat ze op hun eigen tempo en snelheid een wedstrijd hebben uitgelopen, eventueel met een begeleider.

Voor de beste lopers, de nummers 1 tot en met 3, werd een beker uitgereikt na afloop bij de fontein op het Marktplein in Deventer.

Ook het totale aantal deelnemers was een stuk minder groot dan voor de andere afstanden 5 a 10 km. Bij aankomst in de Deventer zijn alle deelnemers ontvangen op een locatie nabij de startlocatie, waarbij het mogelijk was om iets te kunnen drinken, koffie, thee of water.

Van alle deelnemers is er buiten een foto gemaakt en gezamenlijk is er toen gelopen naar de startlocatie, waar omstreeks 11.50 het startschot klonk.

Na ongeveer 4 minuten, kwamen de eerste deelnemers alweer over de finish. Een tijd van 4,03 minuten was voldoende om met de beker weer naar huis te kunnen gaan. Ondertussen weer blijven trainen voor de volgende wedstrijd.

Met een sportieve groet,

Geert Verhoef 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: