Direct door naar content
Fietsen met je benen ondanks je dwarslaesie? Kom bij PULSE Racing! afbeelding nieuwsbericht

Fietsen met je benen ondanks je dwarslaesie? Kom bij PULSE Racing!

16 mei 2024

Wil jij met behulp van je benen fietsen, ondanks je dwarslaesie? Dat kan! Kom gezellig fietsen bij PULSE Racing op de Vrije Universiteit in Amsterdam!

Wie zijn wij?
PULSE Racing is een team van enthousiaste studenten met diverse medische en technische achtergronden, allemaal verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Met behulp van elektrische stimulatie van de spieren (FES-technologie) laten wij mensen met een dwarslaesie de kracht en vrijheid ervaren om met hun benen te fietsen. FES heeft bewezen positieve effecten, waaronder verbeterde doorbloeding, verminderde decubitus (doorligplekken), spierweefsel, contractiesnelheid, zuurstofopname en uithoudingsvermogen.

FES-fietsen: Een unieke sportervaring
Naast de gezondheidsvoordelen is FES-fietsen een leuke en uitdagende sport! Atleten bij PULSE Racing zijn succesvol in wedstrijden als de Cybathlon 2020 en de Lyon Cyber Days. Op dit moment trainen wij één atleet, maar we hebben de capaciteit om FES-training aan meerdere atleten aan te bieden. Daarom zijn wij op zoek naar jou! Wij verwelkomen iedereen met een dwarslaesie, of ze nu willen sporten om fit te blijven en de gezondheidsvoordelen van FES te ervaren, of om deel te nemen aan FES-wedstrijden.

Kom kennis maken met PULSE Racing!
Ben je geïnteresseerd in FES-fietsen? We nodigen je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen! Of je nu wilt kennismaken met FES-fietsen door het zelf te proberen of door een training bij te wonen, wij kijken graag samen naar de mogelijkheden. Stuur ons een e-mail op info@pulseracing.nl en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

We hopen je snel te zien bij PULSE Racing!

Wil je alvast meer weten over PULSE Racing en wat wij allemaal doen? Neem een kijkje op onze website en socials! (Website: www.pulseracing.nl, Instagram: pulse.racingnl, LinkedIn)

 

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: