Direct door naar content
Kom naar inspiratiesessie over aangepast sporten op jouw club! afbeelding nieuwsbericht

Kom naar inspiratiesessie over aangepast sporten op jouw club!

24 mei 2024

Steeds meer sportclubs willen een inclusieve omgeving bieden waar mensen met een beperking zich welkom voelen. Maar hoe doe je dat? Om clubs te helpen deze stap te zetten organiseert Rabo ClubSupport op 14 juni voorafgaand aan de openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen in Breda een inspiratiesessie die jouw club kan transformeren en de sportwereld kan verrijken.

Rabo ClubSupport zet zich met een uitgebreid ondersteuningsprogramma in voor sterkere verenigingen, want iedereen verdient een club. Daar hoort uiteraard bij dat kinderen en volwassenen met een beperking ook hun weg kunnen vinden naar clubs en zich daar welkom voelen. Rabo ClubSupport en Uniek Sporten delen deze missie.

Sessie tijdens Special Olympics

Verenigingen die aan de slag willen met het thema inclusie kunnen via Rabo CluSsupport al regelmatig webinars bijwonen. Op 14 juni organiseert Rabo ClubSupport samen met NOC*NSF, Uniek Sporten en Gehandicaptensport Nederland een inspirerende live-bijeenkomst op een bijzondere plek. Deze inspiratiesessie met de titel 'Aangepast sporten op jouw club, hoe doe je dat'? vindt namelijk plaats tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2024, die worden gehouden in Tilburg en Breda. 

Speciale gast Jordan

Dit is voor vrijwilligers en bestuurders van sportclubs een uitgelezen kans om te leren van praktijkervaringen van experts en pioniers in aangepast sporten. Speciale gast bij de sessie is Jordan Beute, kampioen atletiek op de Special Olympics World Summer Games 2019. Hij zal vertellen over zijn ervaringen als sporter met een beperking en hoe het is om te sporten bij een club. Wat betekent sporten voor hem? Wat ging er goed op zijn club? Wat was lastig? En welke tips wil hij clubs meegeven die inclusief willen worden?

De inspiratiesessie duurt van 15.00 uur tot 17.30 uur. Aansluitend is er van 17.45 uur tot 21.00 uur de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in het Breepark in Breda.

Wil je hier bij zijn? Klik dan op deze link voor alle informatie en aanmelden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: