Direct door naar content
Kom jij ook? FUNdamentaldag Regio Oost, zondag 2 juni!  afbeelding nieuwsbericht

Kom jij ook? FUNdamentaldag Regio Oost, zondag 2 juni!

29 mei 2024

FUNdamentaldag - rolstoelbasketbal voor iedereen
Het project FUNdamentals heeft als doel om kinderen met een lichamelijke beperking met plezier te laten sporten middels rolstoelbasketbal op steeds verschillende plekken in Nederland. Daarbij is een belangrijk speerpunt plezier en mee kunnen doen op eigen niveau. Door variatie in de oefening kunnen we ieder op zijn eigen niveau kennis laten maken en trainen in de sport rolstoelbasketbal. We hebben deelnemers die met een ballon trainen, maar ook deelnemers die driepunters schieten met een volwassen basketbal.

De training bestaat altijd uit een gezamenlijke warming up, een serie oefeningen op eigen niveau, een basketbal- en rolstoeltechnisch oefencircuit en wedstrijdvormen op mix en eigen niveau. Bij het oefencircuit tellen we de scores van ieder individu en op basis daarvan maken we teams. Zo kijken we altijd naar wat men wel kan, in plaats van wat niet.

Ben jij jonger dan 21 jaar en heb je een lichamelijke beperking? Of, ben jij een beginnende rolstoelbasketbalspeler in de twintig? Kom dan langs!

De training wordt gegeven op zondag 2 juni in Sportcomplex WSV (De Voorwaarts 450, Apeldoorn) tussen 14:30 en 16:30 uur uur en is helemaal gratis! Deelnemers moeten zich van tevoren even aanmelden via: www.basketballexperience.nl/fundamentals.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: