Direct door naar content
Uitreiking eerste Sportdromen zorgt voor lachende gezichten door heel Brabant  afbeelding nieuwsbericht

Uitreiking eerste Sportdromen zorgt voor lachende gezichten door heel Brabant

29 mei 2024

Deze week werden de eerste cheques uitgereikt aan Brabanders die bij Uniek Sporten Brabant hun Sportdroom hadden ingediend. Verspreid door de provincie zorgde dat voor lachende gezichten en dromen die uit gaan komen.

Zo werden Jenske en Gijs in Den Bosch verrast door wethouder Marianne van der Sloot. In het bijzijn van hun ouders, opa’s en oma’s kregen zij de cheque overhandigd in het stadhuis. Jenske haar droom is om te leren zwemmen en Gijs wil niets liever dan net als zijn broertje fietscrossen. Die dromen komen nu uit!

Willem en Carola kregen in het stadhuis van Helmond de cheques uitgereikt. Willem wil structureel zijn spierkracht en conditie verbeteren en voor Carola komt haar Sportdroom uit nu ze in verwarmd water kan zwemmen en zo in beweging kan blijven. Wethouders Monika Slaets-Sonneveldt (Laarbeek) en Harrie van Dijk mocht het duo verblijden met de cheques.

SSNB & het BrabantSport Fonds
Het project Sportdromen is een initiatief van Uniek Sporten Brabant in samenwerking met Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en het BrabantSport Fonds. Het is bedoeld om Brabanders met een chronische aandoening of beperking te stimuleren meer te sporten en bewegen.

Nieuwe dromenronde in November 
In totaal worden er de komende twee jaar honderden Sportdromen verwezenlijkt. In november van dit jaar is de volgende actieperiode. Dan kunnen Brabanders hun Sportdroom weer indienen bij Uniek Sporten Brabant. Wil jij alvast weten wat de voorwaarden zijn van de actie? Neem dan snel een kijkje op de actiepagina

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: