Direct door naar content
Optimist on Tour keert terug op de Zaanse Schans afbeelding nieuwsbericht

Optimist on Tour keert terug op de Zaanse Schans

04 juni 2024

Optimist on Tour meert aan op de Zaanse Schans, tijdens het 50 jarig bestaan van gemeente Zaanstad! Van 3 t/m 6 juli kunnen kinderen tot 13 jaar hun hart ophalen op het water met suppen, kanovaren en zeilen onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren de deelnemers van alles over water. Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond en partner Allianz.

Optimist on tour en een beperking
Het afgelopen jaar is de mogelijkheid om met aanpassingen te watersporten toegevoegd aan Optimist on Tour. Hierdoor kunnen kinderen met een fysieke beperking deelnemen en kennismaken met watersport binnen hetzelfde programma. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting het Gehandicapte Kind, Sailwise en Sailability. Met speciale begeleiding en materiaal zorgen we ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen en een onvergetelijke ervaring hebben. Meer informatie is hier te vinden of mail naar info@optimistontour.nl en vraag naar de mogelijkheden. 

Grenzen verleggen
Met behulp van gecertificeerde en ervaren instructeurs maken kinderen met en zonder beperking kennis met verschillende facetten van water. Ze verleggen hun grenzen en ervaren vrijheid op het water. We werken hierbij samen met experts op het gebied van aangepast zeilen (Sailwise en Sailability) en kanovaren (Commissie Parakano) en lokale watersportverenigingen. In de voorbereiding en tijdens het evenement houden we  rekening met de wensen van de kinderen. Kinderen kunnen gebruik maken van de juiste materialen en vervolgens doorstromen naar het aanbod bij lokale verenigingen of andere watersport aanbieders. Ben je alvast benieuwd naar dit aanbod? Check dan de website van Sailability. Zij zijn experts op dit gebied en verschillende watersportverenigingen zijn hierbij aangesloten. 

Locatie: Zaanse Schans, Kalverringdijk, 1509 BT Zaandam

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: