Direct door naar content
Sport van de Week: sportvissen! afbeelding nieuwsbericht

Sport van de Week: sportvissen!

10 juni 2024

In de Sportzoeker staan meer dan 175 sporten die je met een beperking kunt doen. Daar vind je bekende vormen van sport en bewegen, maar zeker ook minder voor de hand liggende sporten. Die lichten we graag voor je uit. Wat dacht je van de sport van deze week: sportvissen?!

 Check direct waar je deze sport bij jou in de buurt kunt doen en ga naar de Sportzoeker.

Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij ontspanning voorop staat, dan is vissen misschien wel jouw sport. Je bent in de buitenlucht bij de waterkant van een rivier of meertje en van het vissen word je vanzelf rustig, want je hebt natuurlijk niet meteen beet. Je oefent dus ook echt je geduld. Je bent vooral gefocust op je hengel en het aas. Als je een rimpeltje in het water ziet moet je mogelijk in actie komen om je hengel binnen te halen. En dan kijken hoe groot de vis is die je hebt gevangen…

VISmaten

Vissen kun je op allerlei niveaus doen, van recreatief tot sportief met zelfs wedstrijden. Afgelopen weekend kon je langs het Noordzeekanaal zien dat dit ook heel goed mogelijk is met een beperking. Bij deze jaarlijkse sportviswedstrijd voor mensen met een beperking zijn ook altijd VISmaten aanwezig. Dit zijn ervaren sportvissers die deelnemers begeleiden die niet zelf naar de waterkant kunnen komen door hun beperking. Op deze manier konden de deelnemers verschillende vissoorten vangen.

Inclusieve sport

Het was een wedstrijd, maar het ging vooral om het plezier en de ontspanning. De deelnemers konden samen met een VISmaat ook even een dagje genieten van het vissen en het kabbelende water. Door dit soort initiatieven wordt sportvissen voor iedereen mogelijk. Binnen de vissport wordt ook veel werk gemaakt van het inclusief maken van de sport. Naast de evenementen en wedstrijden kun je ook steeds meer rolstoeltoegankelijke visstekken vinden en er bestaan ook allerlei aanpassingen voor hengels of hulp bij het uitzetten van aas. Kortom: er is van alles mogelijk!

Lees hier meer over deze viswedstrijd.

Gooi jij binnenkort je hengel uit? Kijk dan op de pagina over vissen met een beperking over alles wat je moet weten over deze ontspannende activiteit.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: