Direct door naar content
Sportdag voor leerlingen scholen speciaal onderwijs in Hilversum afbeelding nieuwsbericht

Sportdag voor leerlingen scholen speciaal onderwijs in Hilversum

06 juni 2024

Voetballen, hockeyen, zeilen, knotshockey, schuiftafeltennis en fietsen voor een smoothie. De leerlingen van drie speciaal onderwijs-scholen: de Trappenberg, Mozarthof en de Klimop konden hun geluk niet op tijdens de sportdag bij GAC Hilversum.

Op de atletiekbaan van de GAC in Hilversum beleven de leerlingen een heerlijke dag. Wethouder Jacqueline Kalk opent de sportdag met een welkomstwoordje en geeft de laatste peptalk voor de kinderen van start gaan. De zon schijnt en de kinderen hebben er zin in!

De sportdag wordt georganiseerd door Team Sportservice. “Wij doen dit ieder jaar”, vertelt Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten van ‘t Gooi. “De insteek is om het sportaanbod in de regio onder de aandacht te brengen bij de leerlingen. Docenten krijgen zo ook een goed beeld van wat het aanbod is.”

Tijdens de sportdag is er aan het einde van de dag geen winnaar. Het is vooral de bedoeling, aldus Buteröwe, om ‘lekker mee te doen’ en kennismaken met de verschillende sporten. “De participatiegraad omhoog krijgen, zoals dat dan heet. Op zich zijn er voldoende verenigingen waar deze kinderen kunnen sporten. Vooral het vervoer regelen is lastig. Daarover zijn wij met betrokken partijen in gesprek.”

Meer informatie over aangepast sporten in Hilversum? Neem contact op met Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten in Hilversum, via 06 - 31 02 21 77 of vbuterowe@teamsportservice.nl.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: