Direct door naar content
Opening Special Olympics Nationale Spelen wordt Brabants feestje! afbeelding nieuwsbericht

Opening Special Olympics Nationale Spelen wordt Brabants feestje!

14 juni 2024

Vandaag is de grote dag waar ruim 3000 sporters met een verstandelijke beperking lang op hebben gewacht! Vanavond worden de Special Olympics Nationale Spelen Breda & Tilburg op feestelijke wijze geopend in het Breepark in Breda. Deze aftrap laat gelijk zien wat je tijdens sportweekend kunt verwachten: Brabantse gezelligheid!

“De opening van de Special Olympics Nationale Spelen is altijd een groots feest voor de sporters én bezoekers,” aldus projectdirecteur Niels Cannegieter. “En in Noord-Brabant houden we natuurlijk van gezelligheid. We zijn dan ook trots om te mogen aankondigen dat Billy Dans en Ammar tot de line-up van onze openingsceremonie behoren. Dat wordt gegarandeerd een feestje!”

Torch Run

Vast onderdeel bij van de Special Olympics is de Torch Run: sporters lopen dan onder politiebegeleiding met het Special Olympics Vuur, oftewel de Flame of Hope, door de gaststad en worden bij de opening onder luid applaus binnengehaald. Na het ontsteken van het Special Olympics Vuur leggen de sporters en officials de sportieve eed af. En daar hebben we iets bijzonders voor bedacht. FAIS, onder andere bekend voor zijn indrukwekkende samenwerkingen met Afrojack, Bruno Mars en The Chainsmokers, brengt een prachtige ode aan onze sporters. Kippenvel!”

Ambassadeurs in de hoofdrol

Nederlands Kampioen Illusionisme, Nigel Otermans, is bereid gevonden om alle aanwezigen in magische sferen te brengen. De hoofdrol tijdens de opening is weggelegd voor de ambassadeurs van de Nationale Spelen: Tanja, Zara, Suzanne, Sven, Baries, Steven, Lieke, Mirella, Mitch, Tijn, Jaimy en Tim. Deze toppers werden in aanloop naar de Special Olympics gevolgd door Omroep Brabant voor de serie Meedoen is Goud.

Na de opening gaat het echte werk op zaterdag beginnen: dan nemen de ruim 3000 sporters het tegen elkaar op in 20 verschillende sporten. Die wedstrijden beloven ook een groot feest te worden met alleen maar winnaars! Hou de website van het evenement in de gaten voor de laatste updates:

www.specialolympics2024.nl

Foto: Special Olympics

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: