Direct door naar content
Vraag het Uniek Sporten: hoe kom ik bij mijn sportclub? afbeelding nieuwsbericht

Vraag het Uniek Sporten: hoe kom ik bij mijn sportclub?

15 juni 2024

Heb je een vraag over sporten en bewegen met een beperking, dan is Uniek Sporten je vraagbaak. Iedereen kan bij ons terecht voor tips en adviezen: sporters, ouders, sportaanbieders en vrijwilligers. De vragen die we binnenkrijgen zijn voor meer lezers interessant, daarom delen we deze in de rubriek ‘Vraag het Uniek Sporten’. Deze keer: hoe kom ik bij mijn sportclub?

Vervoer naar een sportclub of een wedstrijd is voor veel sporters met een beperking nog altijd een grote drempel. Vragen over hoe je dat vervoer regelt komen daarom ook vaak bij ons binnen.

Het kan heel goed dat als jij via de Sportzoeker een leuke sport hebt gevonden dat je dan net wat verder moet rijden voor een locatie waar jij ook de begeleiding of sfeer vindt die jij zoekt. Als je zelf auto kunt rijden of ouders / begeleiders hebt die dat willen doen, dan is dat nog niet zo’n probleem. Maar niet iedereen heeft die luxe. Zeker voor bijvoorbeeld rolstoelsporters kan het ingewikkeld worden.

Vervoersoplossingen

Voor deze uitdaging bestaan gelukkig oplossingen, want iedereen moet bij zijn club kunnen komen. Je kunt om te beginnen kijken bij de opties met de trein en bus. Met de GoOV-app kun je hier extra ondersteuning bij krijgen. Ook kun je bij Stannah kijken voor een compleet overzicht van het reizen met het OV als je minder mobiel bent.

Is het OV voor jou geen geschikte optie, dan kun je kijken naar landelijke diensten als Valys, de Zonnebloemauto en ANWB-Automaatjes. Daarnaast heb je ook op regionaal niveau allerlei specifieke vervoersmogelijkheden als regiotaxi’s en vrijwilligersinitiatieven. Deze vind je op ikwilvervoer.nl

Teamsport

Als je met een team naar een training of wedstrijd wil dan kan het gezellig en vooral handig zijn als je samen kunt reizen. Ook daar bestaan gelukkig hele mooie oplossingen voor. Stichting Special Heroes Nederland coördineert namelijk een vervoersregeling voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking.

Op zoek naar meer opties? Kijk dan op de pagina over vervoer voor de vervoersregelingen in jouw regio of gemeente.

Stel ook je vraag

Heb jij ook een vraag over sporten met een beperking? Of het nu voor jezelf is, voor een ander of voor je club: stel je vraag aan Uniek Sporten door een mail te sturen naar info@unieksporten.nl

Foto: Shutterstock

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: