Direct door naar content
Verbeter dit najaar je wheelie met Fit for Life on Tour afbeelding nieuwsbericht

Verbeter dit najaar je wheelie met Fit for Life on Tour

23 juni 2024

Kun jij al een wheelie in je rolstoel? Dit lijkt misschien een trucje om indruk te maken, maar het is vooral een belangrijke basisvaardigheid om bijvoorbeeld stoepjes op en af te komen. De Fit for Life on Tour rolstoelvaardigheidstrainingen zijn daarom een mooie kans om te leren hoe je obstakels mentaal en fysiek kunt nemen met je rolstoel. Dit najaar worden weer vier van die trainingen georganiseerd bij revalidatiecentra. Dat lijkt nog ver weg, maar de populaire trainingen zitten zo vol. Dus meld je snel aan!

Als je sinds kort in een rolstoel zit dan is dat vast even wennen. Het rijden in een rolstoel is ook net als fietsen: je moet dat echt leren door veel te oefenen. Dat kan ook best een beetje eng zijn, zeker het nemen van stoepjes, trappen en andere obstakels. Daar komen weer specifieke vaardigheden bij kijken. Bij het Wheelchair Skills Team weten ze precies hoe je dat stap voor stap kunt leren en vooral wat dat oplevert: meer zelfvertrouwen!

Obstakels overwinnen

De Fit for Life on Tour rolstoelvaardigheidstrainingen die Coloplast samen met het Wheelchair Skills Team organiseert zijn een goede eerste stap. Tijdens een uurtje leer je van de experts hoe je obstakels met een rolstoel moet overwinnen. De wheelie komt daarbij natuurlijk voorbij, net als allerlei andere handige tips en tricks. Op basis van je huidige ervaring wordt een zo passend mogelijk programma samengesteld.

Benieuwd hoe zijn training eruit ziet? Bekijk dan deze video met reacties van deelnemers:

De data voor dit najaar zijn:

27 september
Tolbrug Specialistische Revalidatie
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ ‘s-Hertogenbosch

8 oktober
Sint Maartenskliniek
Hengstdal 3
6574 NA Ubbergen

22 oktober
Heliomare Centrum voor Specialistische Revalidatie
Relweg 51
1949 EC Wijk aan Zee

30 oktober
Roessingh, Centrum voor Revalidatie
Roessinghsbleekweg 33
7522 AH Enschede

Heb je interesse? Meld je dan snel aan, want deze trainingen zitten zo vol!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: