Direct door naar content
Workshop Positieve Gezondheid voor jouw locatie! afbeelding nieuwsbericht

Workshop Positieve Gezondheid voor jouw locatie!

27 juni 2024

In beweging komen biedt vele gezondheidsvoordelen. Om deze reden zijn de buurtsportcoaches aangepast sporten actief in de regio Utrecht-West. Na jarenlang actieve, gezellige en passende beweegmomenten te creëren breiden zij verder uit naar mentaal welzijn door het thema Positieve Gezondheid aan te bieden!

Positieve Gezondheid (PG) richt zich naast lichamelijk welzijn op alledaagse ‘dimensies’ die je veerkracht geven om vrolijk en positief in het leven te staan. Een belangrijk thema, zeker wanneer gezondheid niet altijd vanzelfsprekend is. PG bestaat uit 6 dimensies die jou inzicht geven in jouw leven en hoe jij je hierbij voelt. Per dimensie zijn vragen ontwikkeld om dieper in te gaan op het thema. Deze dimensies komen samen in het Web van Positieve Gezondheid en biedt een visueel inkijkje in hoe jij je op dat moment voelt. Aan de hand van deze momentopname kan je ervoor kiezen om in gesprek te gaan en een stap richting verandering te zetten.

De 6 dimensies van PG:

  • Mijn lichaam – Ik voel me gezond & fit
  • Mijn gevoelens & gedachten – Ik voel me vrolijk
  • Nu & later – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  • Lekker in je vel zitten – Ik geniet van mijn leven
  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

Maak een afspraak met de buurtsportcoach

In de periode juli t/m september bieden de buurtsportcoaches een kosteloze workshop over het thema PG aan voor de woonzorg- en dagbestedingslocaties in de regio Utrecht-West. De workshop geeft laagdrempelig uitleg over PG, oefent met het invullen van het web en biedt de lokale mogelijkheden aan. Tot slot wordt gezamenlijk of individueel het web met zorg ingevuld en gaan we samen aan de slag met de wensen! Nog niet klaar voor de vervolgstap? Of behoefte aan 2 sessies? Geen probleem!

Meer informatie?

Benieuwd naar de kosteloze workshop PG voor jouw woonzorg- of dagbestedingslocatie? Neem contact op met de buurtsportcoaches aangepast sporten in de regio Utrecht-West:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: