Direct door naar content
Parijs warmt zich op voor de Paralympische Spelen! afbeelding nieuwsbericht

Parijs warmt zich op voor de Paralympische Spelen!

01 juli 2024

De Paralympische Spelen in Parijs komen nu echt snel dichtbij! Met nog twee maanden voor de openingsceremonie is Parijs er al helemaal klaar voor. Ondertussen wordt ook steeds duidelijker wie namens TeamNL zijn gekwalificeerd. Zij kunnen straks in augustus rekenen op veel fans tijdens hun grote sportmoment, want de ticketverkoop gaat hard. Tijd voor een update!

Parijs maakt zich natuurlijk eerst op voor de opening van de Olympische Spelen op 26 juli. Om duidelijk te maken dat de Franse hoofdstad in olympische sferen komt, werden eerder al op de Eiffeltoren de olympische ringen opgehangen. Afgelopen week werd op een ander iconisch gebouw het logo van de Paralympische Spelen onthuld: de agitos. De Arc de Triomphe is nu alvast met dit rood-blauw-groene logo versierd.

Paralympisch en Olympisch gelijk

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het paralympische logo al voor de opening van de Olympische Spelen in het straatbeeld van de gaststad is te zien. Meestal werden die logo’s verhangen na de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Door de agitos nu al zichtbaar te maken, maakt de organisatie van Parijs 2024 krachtig duidelijk dat de Paralympische en Olympische spelen gelijk zijn.

1 miljoen tickets verkocht

Wie ook al warmlopen voor de Paralympische Spelen zijn de toeschouwers, want de kaartverkoop gaat hard! Twee maanden voor de start van de Paralympische Spelen in Parijs zijn namelijk al meer dan 1 miljoen kaartjes voor de diverse sporten verkocht.

De vier populairste sporten qua kaartverkoop zijn tot nu toe: atletiek (Stade de France, foto), rolstoelbasketbal (Bercy Arena), zwemmen (La Défense Arena) en rolstoeltennis (Roland Garros). Drie sporten zijn al uitverkocht: paratriatlon, paradressuur en paraschietsport. Er zijn nog kaartjes te koop via de officiële ticketverkoop.

Jetze Plat verdedigt titel bij paratriatlon

Zonder deelnemers valt in die stadions weinig te zien tijdens de Spelen. De lijst met gekwalificeerde Nederlanders krijgt de laatste weken steeds duidelijker vorm. Onze ambassadeur Jetze Plat zit daar uiteraard bij om zijn titels te verdedigen. Met de winst in de World Series in Swansea verzekerde hij zich van deelname op de Paratriatlon. Op dat onderdeel staan ook Geert Schipper, Nico van den Burgt en Maurits Morsink aan de start in Parijs.

10 parazwemmers

De grootste afvaardiging van TeamNL zal in Parijs in het zwembad actief zijn. Maar liefst 10 parazwemmers komen op verschillende onderdelen in actie tijdens de Paralympische Spelen. Onder hen zijn ook een groot aantal titelverdedigers, zoals Rogier Dorsman (3x goud in Tokio), Chantalle Zijderveld (2x goud in Tokio) Lisette Bruinsma. De andere TeamNL-zwemmers zijn: Thomas van Wanrooij, Bas Takken, Marc Evers, Olivier van de Voort, Thijs van Hofweegen, Lisa Kruger, Chantalle Zijderveld, Florianne Bultje, Liesette Bruinsma.

Verder heeft TeamNL de voordracht van de deelnemers in het roeien goedgekeurd: Esther van der Loos en Corné de Koning. TeamNL Boccia zal bestaan uit Daniël Perez, Marco Dekker en Chantal van Engelen. En tot slot is ook TeamNL Paratafeltennis al rond voor Parijs: Kelly van Zon en Jean Paul Montanus.

Laatste tickets

Waarschijnlijk mis je nog een aantal favorieten en bekende namen op de lijst van TeamNL. Dat klopt, want deze maand nog vallen de laatste beslissingen in een groot aantal sporten. In Paradressuur eindigt bijvoorbeeld deze maand de paralympische kwalificatieperiode. Dat geldt ook voor de sporten atletiek, rolstoeltennis en wielrennen. TeamNL wordt dus nog groter voor de Paralympische Spelen! We houden je daarvan op de hoogte!

Volg al het nieuws over de parasporters van op paranieuws.nl

Foto: Paris 2024

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: