Direct door naar content
Rolstoelvaardigheidstraining met sportworkshops start weer in september in Arnhem afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelvaardigheidstraining met sportworkshops start weer in september in Arnhem

04 juli 2024

Zit jij in een rolstoel, maar weet je niet goed hoe je ermee om moet gaan? In september 2024 organiseert Uniek Sporten regio Arnhem in samenwerking met Klimmendaal Revalidatiespecialisten en Basketball Experience NL (BEN) een Training Rolstoelvaardigheid en Sport. 

De training is bedoelt voor mensen die in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten gebruik maken van de handbewogen rolstoel. Tijdens de trainingen wordt er samen volop geoefend om optimaal gebruik te maken van je ADL-rolstoel en/of sportrolstoel. Ook maak je kennis met een tweetal rolstoelsporten/-activiteiten. 

Weet je niet zeker of dit wat voor jou is? Laat je dan inspireren door het verhaal van Sanne. Sanne is zo enthousiast over de rolstoeltraining dat ze vindt dat iedereen die in een rolstoel terecht komt de training zou moeten volgen. “Ik was eerst een zielig vogeltje, maar dankzij de training kreeg ik direct meer zelfvertrouwen. Mijn angst is weg en ik durf weer zelf naar de stad te gaan en naar festivals.” Lees het volledige verhaal.

Enkele doelen waar aan wordt gewerkt tijdens de trainingen zijn:

  • Zelfstandigheid bevorderen
  • Zelfvertrouwen positief beïnvloeden
  • Andere rolstoelgebruikers ontmoeten   

De training bestaat uit 4 avonden en 1 ochtend, op onderstaande data:

  • Woensdag 11 september van 19:00 – 20:30
  • Woensdag 25 september van 19:00 – 20:30
  • Woensdag 9 oktober van 19:00 – 20:30
  • Woensdag 23 oktober van 19:00 – 20:30
  • Zaterdag 2 november van 10:00 – 12:00

Locatie
Klimmendaal Revalidatiespecialisten, gebouw A
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem

Inschrijven
Je kan je aanmelden via j.harteman@unieksporten.nl. Hierbij geldt vol = vol, met een maximum van 12 deelnemers. Stuur in een mail de volgende gegevens: naam, geboortedatum, woonplaats en telefoonnummer. Ook horen wij het graag of er nog zaken zijn waar wij rekening mee moeten houden.

Kosten
De kosten bedragen €50,- voor de gehele training.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: