Direct door naar content
Kom zitvolleyballen bij TeamNL Sport Experience! afbeelding nieuwsbericht

Kom zitvolleyballen bij TeamNL Sport Experience!

10 juli 2024

Heb jij altijd al eens willen zitvolleyballen? Dan kun je deze sport komende zomer op 14 juli en 3 augustus uitproberen tijdens de TeamNL Sport Experience in Apeldoorn en Arnhem! Tijdens een toffe clinic kun je ervaren hoe het is om zittend te volleyballen. Thijs van den End, die in het Nederlands zitvolleybalteam zit, is aanwezig en komt in actie om te laten zien wat een mooie sport zitvolleybal is.

Zitvolleybal is een sport die je met heel veel beperkingen kunt doen. De naam van de sport zegt het al: bij deze variant van volleybal zit je op de vloer. Bij elke actie in het spel moet jouw zitvlak of een deel van de romp in contact staan met de vloer. Het is vooral een gezellige teamsport, die je met heel veel beperkingen kunt doen.

Een sport voor iedereen

Zitvolleybal is bijvoorbeeld een geschikte sport als je een beperking hebt aan je benen. Ook als je door een amputatie een been mist of als je zo geboren bent is zitvolleybal voor jou een leuke sport. In een team van zes spelers heeft iedereen weer een eigen verhaal bij zijn of haar beperking. Dat is interessant en je leert daar ook weer van om angsten te overwinnen. Je maakt elkaar sterker!

Van zwemmen naar balsport

Thijs van den End ontdekte het zitvolleybal op latere leeftijd. Door een tumor in zijn knie moest zijn been worden geamputeerd. Hij heeft eerst lang op hoog niveau gezwommen, maar een paar jaar terug besloot hij de overstap te maken naar zitvolleybal. “Dat is natuurlijk compleet iets anders. Het is een teamsport, met een bal en op nog eens op het droge. Dat maakt het leuk omdat je helemaal op nul begint. Nu kan ik in korte tijd progressie boeken omdat het allemaal nieuw is”, vertelde hij in dit interview.

Nederlands zitvolleybalteam

Die vooruitgang ging zo snel dat hij door de bondscoach van het zitvolleybal werd gevraagd voor het Nederlands mannenteam. Met dat team heeft hij al mooie prestaties neergezet. Begin deze maand behaalden de zitvolleybalmannen nog zilver bij de Nations League in Slovenië.

Aftrap zomervakantie

Heb je een vraag over zitvolleybal? Dan moet je die zeker aan Thijs stellen. Dat kan komende zondag tijdens een toffe clinic bij de TeamNL Sport Experience in Apeldoorn. Deze dag duurt van 12.00 tot 17.00 uur en heeft allerlei sportieve activiteiten voor iedereen: jong en oud, en dus ook als je een beperking hebt kun je meedoen! De toegang is gratis, en meedoen aan alle activiteiten is ook gratis. Kom dus op 14 juli vooral een kijkje nemen op het Marktplein in Apeldoorn voor de perfecte aftrap van je zomervakantie. Ben je dan al op vakantie en heb je juist tijd op zaterdag 3 augustus? Kom dan naar de TeamNL Sport Experience in Arnhem!

Ga voor meer info naar TeamNL

De TeamNL Sport Experience is powered bij Rabobank. Ook is Rabobank trotse sponsor van Uniek Sporten. Gezamenlijk zetten we ons in om het thema inclusiviteit op de agenda van alle sportclubs te krijgen.

Foto: Thijs van den End bij het EK Zitvolleybal 2021. Foto: Fatma Gür

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: