Direct door naar content
Opening sportloket Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal afbeelding nieuwsbericht

Opening sportloket Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal

18 september 2013

Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal is een van de deelnemende partijen in het project Revalidatie, Sport en Bewegen. Het doel van dit landelijke project is dat revalidanten een actieve, gezonde en sportieve leefstijl ontwikkelen of behouden na hun revalidatiebehandeling.

Om dit doel te verwezenlijken zijn binnen Groot Klimmendaal twee sportcoaches aangesteld, Jasper van de Pieterman en Ronald van Driel. Beiden zijn hier al jaren werkzaam als bewegingsagoog. Zij hebben als onderdeel van het landelijke project beiden scholing gevolgd op het gebied van Motivational Interviewing. Zij zullen vanaf nu het Sportloket binnen Groot Klimmendaal bemannen. Dit Sportloket is gevestigd in de kantoorruimte op de begane grond van gebouw A, ingeklemd tussen het zwembad en de sportzaal, een passende plek voor hun activiteiten. 

Op verwijzing van revalidatieartsen en behandelaren zullen er intakegesprekken door hen gevoerd worden met revalidanten in de eindfase van hun behandeling. Vragen die daarbij aan bod komen liggen op het gebied van de voornemens van deze revalidanten op het gebied van bewegen en sport. Dit intakegesprek eindigt met een advies. Kort daarna eindigt de revalidatiebehandeling van deze revalidant. Het unieke is vervolgens dat de sportcoach daarna op een aantal vaste momenten (telefonisch) contact met deze ex-revalidant zal hebben. In deze counselingsmomenten wordt getoetst of de plannen op het gebied van sport en bewegen gerealiseerd zijn en zo niet, welke ondersteuning daar nog in geboden zou kunnen worden.

De resultaten van dit landelijke project worden in kaart gebracht via een promotieonderzoek van het UMCG. Dit onderzoek, RESpAct, richt zich op beweeg- en sportgedrag van deelnemers, gekoppeld aan hun gezondheidsbeleving en zorgconsumptie. Het project wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en is uitgerold door Onbeperkt Sportief (tot voor kort bekend onder de naam Gehandicaptensport Nederland. In onze regio werken we in dit project nauw samen met Uniek Sporten. De bezetting van het project is, naast de beide genoemde sportcoaches, als volgt: de stuurgroep wordt gevormd door Petra Boezeman (unitmanager unit 1), Hans van Geffen (revalidatiearts unit 1), Hans Leutscher (programmacoördinator Onbeperkt Sportief), Arjo Wijnhorst (regiocoördinator aangepast sporten) en Ap Hilhorst (intern projectleider). Vragen kunnen naar: sportloket@grootklimmendaal.nl.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×