Direct door naar content
Danny van Amerongen nieuwe ambassadeur van Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Danny van Amerongen nieuwe ambassadeur van Uniek Sporten

21 mei 2013

Na Carlos Anker (rolstoeltennis) en Mustafa Korkmaz (rolstoelbasketbal), zijn we erg trots om Danny van Amerongen als derde ambassadeur voor te stellen. Danny speelt voetbal bij AZ2000 in Arnhem en maakt daarnaast onderdeel uit van de Nederlandse CP-jeugdselectie Onder 15. Hij wil als ambassadeur van Uniek Sporten er voor zorgen dat nog meer kinderen en jongeren met een beperking gaan sporten! Hieronder stelt Danny zichzelf voor en vertelt zijn trainer ook nog wat voor speler Danny is.  

Mijn naam is Danny van Amerongen en ik ben 13 jaar. Ik zit bij Lichtenbeek in Arnhem op school en woon in Veenendaal. Mijn hobby is voetballen. In de pauze van school waren wij altijd aan het voetballen. Onze gymleraar Peter Swart heeft ons gevraagd of wij met hem op woensdagmiddag na schooltijd in de zaal wilde voetballen. Na een jaar is Peter op zoek gegaan naar een voetbalclub die ons wilde trainen. Zo zijn wij bij AZ2000 terecht gekomen en hebben Mario de Jongh en Nico Portier ons iedere woensdag getraind. Ik speel nu in het G-team van AZ2000 en wij doen het goed. Wij staan momenteel 2e en wij gaan voor de kampioensschaal. Ik ben uitgenodigd door de KNVB om een selectie te doen bij het CP team. Na meerdere selecties train ik nu twee keer in de week bij het talententeam van de KNVB. Ik hoop met het voetballen in de toekomst heel ver te komen.

Reactie van de Mario de Jongh (trainer AZ2000):

Danny is een voetballer waar heel veel in zit, hij is balvast en beheerst de techniek erg goed. Wekelijks is er contact tussen de trainer van AZ2000 en de trainer van de KNVB om Danny op de juiste manier te ondersteunen. Zo gaat hij ook een aantal wedstrijden voetballen voor de D1 van AZ2000, om zo de lat nog hoger te leggen. Mensen met een handicap hoeven niet in een hoekje gedrukt te worden, ook deze mensen krijgen een kans om ver te komen. Danny is daar een heel mooi voorbeeld van.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×