Direct door naar content
Nederlands Jeugdteam met Carlos Anker verdedigt WK-titel in Antalya afbeelding nieuwsbericht

Nederlands Jeugdteam met Carlos Anker verdedigt WK-titel in Antalya

16 mei 2013

Rolstoeltennisser Carlos Anker uit Arnhem vertrekt aanstaande vrijdag met het Nederlands jeugdteam richting Antalya. In Turkije staat van 20 tot en met 26 mei de World Team Cup op het spel. Carlos Anker, Diede de Groot en Thomas Zomerdijk verdedigen er de wereldtitel die zij vorig jaar in Seoul veroverden.

De World Team Cup is het WK voor landenteams, gelijktijdig voor jeugd, heren en dames. Aniek van Koot, ook uit Arnhem en nummer 1 op de wereldranglijst, komt uit voor het Nederlands damesteam dat eveneens zijn titel verdedigt.

Carlos timmert verder aan de weg die hopelijk leidt naar de wereldtop in het rolstoeltennis. Op de ranglijsten voor alle leeftijden schaarde hij zich vorig jaar in de mondiale top 150, en nationaal in de top 10. Op de internationale jeugdranglijst (-18 jaar) klom hij van plaats negen naar vier.

Afgelopen januari werd Carlos tweede op het individuele WK-junioren in het Franse Tarbes. Daarna speelde hij toernooien in Goirle en Neurenberg, maar raakte vervolgens geblesseerd aan zijn (tennis)arm. Een mri-scan wees uit dat een operatie gelukkig niet nodig was. Een maand geleden pakte hij zijn trainingen weer op, zodat hij tijdig hersteld is voor de World Team Cup.

Carlos' ambitie om de wereldtop in het rolstoeltennis te bereiken, wordt versterkt door zijn droom om in 2016 deel te mogen nemen aan de Paralympics in Rio de Janeiro. Hij komt zelf oorspronkelijk uit Brazilië maar groeide op in Arnhem. Zijn uitdaging is om als Olympisch sporter terug te keren naar zijn geboorteland. Met zijn levensverhaal wil Carlos ook graag andere sporters met een beperking inspireren.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

FietsMaatjes wil handbikers en fietsers koppelen

Straf_Werk Festival werkt aan toegankelijkheid

Dianne kon blade proberen dankzij Uniek Sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×