Direct door naar content
Financiële ondersteuning door Johanna KinderFonds afbeelding nieuwsbericht

Financiële ondersteuning door Johanna KinderFonds

07 mei 2013

Heb je een beperking en weet je niet waar je kunt sporten? Met vragen rond aangepast sporten in Arnhem en omgeving, kun je terecht bij het sportservicepunt Uniek Sporten. Het Johanna KinderFonds heeft het project Uniek Sporten financieel ondersteund. De afgelopen twee jaar zijn steeds meer mensen met een beperking in Arnhem en omgeving gaan sporten. De Onderwijsspecialisten en hun samenwerkingspartners hebben een sportservicepunt opgericht waar mensen sportadvies kunnen krijgen en waar sportaanbieders terecht kunnen voor ondersteuning.

Het sportservicepunt zorgt voor samenwerking tussen de sportverenigingen, de gemeenten, het (speciaal) onderwijs en zorginstellingen. Ook zijn er verschillende sportevenementen georganiseerd waar mensen kennis konden maken met aangepast sporten. Arjo Wijnhorst, de coördinator van Uniek Sporten heeft de landelijke combinatiefunctionaris & buurtsportcoach stimuleringsprijs 2012 gewonnen.

Uniek Sporten heeft een handleiding gemaakt voor het opzetten van een regionaal sportservicepunt. Zo kan de aanpak van Uniek Sporten ook in andere delen van het land gebruikt worden.

Bijdrage Johanna Kinderfonds €10.000 

Bron: Johanna KinderFonds

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×