Direct door naar content
Ruim 2.000 deelnemers wandelen voor het goede doel afbeelding nieuwsbericht

Ruim 2.000 deelnemers wandelen voor het goede doel

24 april 2013

De derde editie van het Wandelfeest, een muzikaal wandelevenement voor mensen met en zonder beperking, was een groot succes. Dankzij het mooie weer, de prachtige routes en de vele optredens heeft deze derde editie, met meer dan 2.000 deelnemers, de verwachtingen van de organisatie overtroffen.

De organisatie is erg blij met deze uitkomst. Mechteld van den Beld, directeur van de twee fondsen: 'Natuurlijk voor het goede doel, een Belevingsroute op het Nationale Park de Hoge Veluwe, maar ook voor alle deelnemers. Het is echt een evenement voor iedereen, mensen met en zonder beperking wandelen samen en ontmoeten elkaar.' Henny Huisman gaf, samen met wethouder van gemeente Arnhem Gerrie Elferink, het startsein voor de derde editie: 'Wat een fantastisch initiatief en wat een feest om dit te mogen openen. Natuurlijk heb ik een stuk meegelopen om ook onderweg de sfeer te proeven.'

Het Wandelfeest bewijst dat wandelen en muziek mensen bij elkaar brengt. Ook de aanwezigheid van artiesten als Jan Smit, Dean Saunders en Annette Barlo, ambassadeur van Fonds verstandelijk gehandicapten, verhoogde de feestvreugde. Viktor Brand, ambassadeur van het Wandelfeest, was overweldigd door het enthousiasme van de deelnemers. 'Het wordt elk jaar een groter feest. Ik ben blij dat ik daar ook een bijdrage aan mag leveren.'

De deelnemers wandelden routes van 5, 10 of 20 kilometer op en rond Papendal en werden onderweg aangemoedigd door diverse artiesten en zeer uiteenlopende muzikale optredens. Deelnemers lieten zich sponsoren voor het goede doel. Met het opgehaalde geld gaat Het Nationale Park de Hoge Veluwe een Belevingsroute aanleggen.

Het Wandelfeest is mede mogelijk gemaakt door Menzis, Connexxion, Provincie Gelderland, 100% NL, KNBLO en De Gelderlander. Volgend jaar is het Wandelfeest op zaterdag 19 april 2014. De inschrijving is open!

Foto's: Wandelfeest
Foto's: Menzis

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×