Direct door naar content
Succesvolle praktijkavond over het thema: autisme en sport afbeelding nieuwsbericht

Succesvolle praktijkavond over het thema: autisme en sport

06 maart 2013

Afgelopen maandag organiseerde Uniek Sporten samen met de KNVB de praktijkavond met als thema: autisme en sport. Op deze avond, die plaatsvond in Sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem, kwamen 55 deelnemers af. Trainers die actief zijn met mensen met autisme of mensen die anderzijds betrokken zijn bij deze doelgroep waren aanwezig. 

Tijdens het eerste gedeelte van de avond werden de deelnemers meegenomen in een stuk theorie. Wat is autisme, welk gedrag hoort hier bij en hoe ga je daar mee om, waren vragen die naar voren kwamen. Na de pauze gingen de deelnemers actief aan de slag in de zaal. De opdracht was om zelf een sportsituatie uit te werken die geschikt is voor mensen met autisme. Deze situaties werden vervolgens besproken als voorbeelden. De deelnemers kregen hierdoor veel handvatten, inzichten en tips. 

Dat de avond succesvol was, bleek onder andere uit het entousiasme van alle deelnemers. Zij waardeerden de avond met een 7,8. Veel deelnemers gaven aan dat ze zich nu bewuster zijn van de rol van communicatie. Daarnaast werd ook duidelijk dat het erg belangrijk is om naar je eigen handelen te kijken. Tot slot was de conclusie van deze avond dat het belangrijk is om niet te kijken naar de onmogelijkheden, maar naar het talent van de persoon met autisme!  

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×