Direct door naar content
Sport en autisme in de praktijk! afbeelding nieuwsbericht

Sport en autisme in de praktijk!

30 januari 2013

Hoe geef je sporttraining aan mensen met autisme? Wat betekent dat voor het gebruik van materiaal en de ruimte? Hoe kun je het beste  communiceren? Dit zijn vragen die leven bij trainers en coaches. Uniek Sporten en de KNVB willen verenigingen graag versterken en ondersteunen, ook als het om dit soort vragen gaat. Op maandag 4 maart wordt daarom een praktijkavond gehouden met als thema: Autisme en Sport.

Afgelopen oktober heeft Uniek Sporten in samenwerking met de KNVB een succesvolle verenigingsavond over het thema Sport en Autisme georganiseerd. 45 mensen vanuit diverse sportaanbieders en andere organisaties waren hierbij aanwezig en kregen een theoretische basis en handvatten over dit thema. Als vervolg op deze avond wordt op maandag 4 maart aanstaande een praktijkavond georganiseerd. De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor verenigingen die buiten actief zijn. Daarnaast is deze avond is ook zeer geschikt voor verenigingen die geen "speciaal" aanbod hebben, maar die wel kinderen en/of jongeren met een beperking in reguliere teams hebben.   

Tijdens deze verenigingsavond gaan deelnemers in de zaal aan de slag met diverse werkvormen. Op die manier kunnen ze in de praktijk met elkaar ervaren welke spelvormen goed werken voor mensen met autisme. Centraal staat hoe je les kunt geven aan mensen met autisme en wat dat betekent voor onder andere de communicatie, gebruik van materiaal en de ruimte. 
 
De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.45 uur. De avond wordt gehouden in hal 5 van Sportcentrum Valkenhuizen, Beukenlaan 15 te Arnhem. Aanmelden kan tot 15 februari via info@unieksporten.nl en de toegang is gratis.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

De sportieve ambassadeur neemt je mee!

Man zonder benen beklimt berg in Nepal

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×