Direct door naar content
Carlos Anker met twee zilveren schalen terug van Jeugd-WK in Frankrijk afbeelding nieuwsbericht

Carlos Anker met twee zilveren schalen terug van Jeugd-WK in Frankrijk

29 januari 2013

Onze ambassadeur Carlos Anker is er in het Zuid-Franse Tarbes net niet in geslaagd de wereldtitel in het enkelspel rolstoeltennis in de wacht te slepen. De 16-jarige Arnhemmer was in de finale op het WK voor junioren niet opgewassen tegen het sterke spel van titelverdediger Alfie Hewettt uit Engeland (6-0 en 6-1).

Carlos stak in Frankrijk in een goede vorm. In het singletoernooi bereikte hij de halve finale (kruisfinale) door in zijn poule twee wedstrijden te winnen en één te verliezen. De Spanjaard Martin de la Puente en de Zuid-Afrikaan Thato Tsomole werden overtuigend verslagen, maar Hewett toonde zich hier al te sterk. Na een uitstekend optreden in de halve finale, waarin Oostenrijker Nico Langmann werd verslagen, (6-4 6-2), trof Carlos zijn Engelse kwelgeest in de finale opnieuw.

In het dubbeltoernooi was Carlos met zijn partner Nico Langmann eveneens succesvol. Pas in de eindstrijd  moesten zij het hoofd buigen voor (wederom) Alfie Hewett en zijn Amerikaanse kompaan Chris Herman. Met twee WK-finales voldeed Carlos aan de verwachtingen en zette hij weer een stapje op de weg die uiteindelijk naar de Paralympics moet leiden. Carlos werd in Frankrijk begeleid door Esther Vergeer.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

De sportieve ambassadeur neemt je mee!

Man zonder benen beklimt berg in Nepal

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×