Direct door naar content
Uniek Sporten officieël van start afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten officieël van start

29 november 2012

Op 28 november 2012 heeft de officiële start plaats gevonden van Uniek Sporten. Op die dag is ook deze website gelanceerd. Uniek Sporten is hét sportservicepunt op het gebied van aangepast sporten in de regio Arnhem. Een unieke samenwerking, want partijen vanuit onder andere (speciaal) onderwijs, zorg en overheden werken samen om mensen met een beperking structureel aan het sporten te krijgen!

Mensen met een beperking sporten nog steeds veel minder dan mensen zonder beperking. Belangrijke redenen om niet te sporten zijn: niet weten waar je kunt sporten of denken dat je niet kunt sporten. Uniek Sporten wil hier verandering in brengen, want juist voor mensen met een beperking is sport erg belangrijk! Het sportservicepunt is de plek waar men terecht kan voor alle vragen rondom het vinden van een geschikte sport. Daarnaast worden sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten begeleid en ondersteunt.

Tijdens de kick-off vertelde Marlou van Rhijn waarom zij is gaan sporten. Daarnaast ging deze 'blade babe', die goud won tijdens de Paralympics in Londen, in op het belang van goed bewegingsonderwijs. NOC*NSF bestuurslid Wim Ludeke onderstreepte het belang van Uniek Sporten als dé plek om een geschikt aangepast sportaanbod te vinden. Vervolgens lanceerde diverse wethouders en directeuren van de samenwerkende partijen deze website. Als afsluiting van deze feestelijke middag konden alle aanwezigen ervaren hoe het is om rolstoelbasketbal te spelen onder leiding van bondscoach Gertjan van der Linden.

Filmpje van Kanaal13 (vanaf 9:56 minuten de start van Uniek Sporten).

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×