Direct door naar content
Uniek Sporten kanshebber voor landelijke Stimuleringsprijs afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten kanshebber voor landelijke Stimuleringsprijs

27 november 2012

Voor de Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach Stimuleringsprijs 2012 zijn uit meer dan veertig aanmeldingen vier actieve duizendpoten gekozen. De genomineerde combinatiefunctionarissen zijn: Edith van den Hanenberg uit Oss, Marloes van Mourik uit Amersfoort, Arjo Wijnhorst uit Arnhem en Lucienne Bartels uit Culemborg.

Een combinatiefunctionaris is iemand die de verbinding legt tussen sport-onderwijs of cultuur-onderwijs . Een Buurtsportcoach legt de verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals welzijn, zorg, gezondheid, bedrijven, buitenschoolse opvang, kinderopvang en onderwijs. Beide moeten beschikken over organiserend vermogen, goede omgang met kinderen en volwassenen, flexibiliteit en professionaliteit. De Stimuleringsprijs is een prijs bedoeld voor een combinatiefunctionaris of buurtsportcoach die door een verbindende aanpak tot een bijzonder resultaat is gekomen. 

Verbindende schakels
Volgens de jury, die bestaat uit Bert Holvast - cultuur, Erik Lenselink – sport en Hans Verboon – onderwijs, vormen de vier genomineerde combinatiefunctionarissen de verbindende schakels  in hun netwerk. Zij krijgen door hun inzet  succesvolle activiteiten van de grond,  hebben een duurzaam regionaal of lokaal netwerk opgebouwd en daarmee resultaten geboekt.

Edith van den Hanenberg heeft samen met de wijkraad, gemeente en FCOss een Cruijffcourt gerealiseerd in een wijk met weinig sportvoorzieningen. Marloes van Mourik zet Facebook in om ouders van kleuters te stimuleren om iedere woensdagmiddag beweeglessen te volgen. Uniek Sporten is een sportservicepunt voor mensen met een beperking, waarin Arjo Wijnhorst 11 organisaties heeft weten te betrekken. Lucienne Bartels heeft een doorgaande Cultuurlijn ontwikkeld voor basisscholen met partners als de gemeente, Centrum voor de Kunsten, de bibliotheek en erfgoedpartners. Op 6 december staan hun zelfgemaakte presentatie of video van de projecten op www.sportindebuurt.nl.

Publieksprijs
De Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach is een publieksprijs. Tijdens de Kennisdag: Samen Lokaal Vitaal op 13 december in Den Haag stellen de genomineerden zich in real life voor en mogen alle aanwezigen stemmen. Voor zijn of haar werk krijgt de winnaar een geldbedrag van 1.500,- euro. Dat bedrag is bedoeld om te investeren in het werk of om activiteiten te ondersteunen die worden uitgevoerd in het kader van de Brede impuls combinatiefuncties. De drie andere genomineerden ontvangen 500,- euro onder dezelfde voorwaarden.

Bron: www.sportindebuurt.nl

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×