Direct door naar content
Sportmiddag voor mensen met een verstandelijke beperking in Arnhem afbeelding nieuwsbericht

Sportmiddag voor mensen met een verstandelijke beperking in Arnhem

13 oktober 2012

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen ... juist ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit blijkt onder andere uit recent onderzoek van de Erasmus MC. Op zaterdag 13 oktober wordt daarom een sport en beweegmiddag georganiseerd in Sportcentrum Valkenhuizen (Beukenlaan 15) in Arnhem. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen mensen met een verstandelijke beperking deelnemen aan diverse activiteiten. Oud bokser Orhan Delibas en twee spelers van Jong Vitesse zullen hierbij ook aanwezig zijn en de toegang is gratis!

Veel mensen met een beperking hebben last van overgewicht. Om overgewicht tegen te gaan is het belangrijk om goed te eten en te bewegen of sporten. Soms is het voor mensen met een verstandelijke beperking alleen moeilijk om de stap te zetten om te gaan sporten. 13 oktober is dé mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten en om te horen hoe je kunt gaan sporten bij een vereniging. Tijdens deze middag kunnen deelnemers gratis kennis maken met schermen, voetbal, boksen/weerbaarheid, fitness en korfbal. Er is een voedingsdeskundig aanwezig om meer te vertellen over gezonde voeding, er kan meegedaan worden aan een fit-test en er kan gesport worden op de WII.

MEE Gelderse Poort, Zorgbelang Gelderland, Onderling Sterk Arnhem e.o. en Uniek Sporten organiseren deze middag omdat ze het belangrijk vinden dat meer mensen met een beperking gaan sporten en bewegen. Sporten is gezond, het levert sociale contacten op én het is gezellig en leuk. Het gezondheidsaspect kwam recent ook naar voren in de GOUD-studie (Gezond Ouder met een verstandelijke beperking) van het Erasmus MC in samenwerking met drie grote zorgaanbieders. Uit dit onderzoek blijkt dat vijftigplussers met een verstandelijke beperking eerder "oud" zijn dan hun leeftijdsgenoten uit de algemene bevolking. Hun kwetsbaarheid komt overeen met gezonde personen van ruwweg vijftien jaar ouder. De fitheid kan en moet worden verbeterd en kan de chronische gezondheidsproblemen in deze groep deels voorkomen. De sportmiddag op 13 oktober kan daarin een eerste stap zijn!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×