Direct door naar content
Sport en autisme gaat dat samen? afbeelding nieuwsbericht

Sport en autisme gaat dat samen?

01 oktober 2012

Ook voor kinderen en jongeren met autisme is het belangrijk om te kunnen sporten. Ze doen er zelfvertrouwen op, komen in contact met anderen en het is gezond! Steeds meer sportverenigingen staan open voor deze doelgroep. De KNVB, MEE Gelderse Poort en Uniek Sporten willen graag het kader van deze verengingen verder versterken en ondersteunen. Op maandag 1 oktober wordt daarom een verenigingsavond gehouden met het thema: Autisme en Sport.

Vorig jaar is een verenigingsavond gehouden met als thema Niet Aangeboren Hersenletsel. Uit deze avond bleek dat er een duidelijke behoefte is om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Daarom ook dit jaar een verenigingsavond voor alle sportverenigingen uit de regio Arnhem. Deze avond is ook zeer geschikt voor verenigingen die geen "speciaal" aanbod hebben, maar die wel kinderen en/of jongeren met een beperking in reguliere teams hebben. 

Er zal worden ingegaan op de omgang met kinderen en jongeren met autisme op het sportveld of in de sporthal. Wat moet je wel en wat moet je vooral niet doen? Een avond vol interactie, verhalen uit de praktijk en een goede vertaling vanuit de theorie naar de praktijk. De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.45 uur. Voetbalverenging Eendracht Arnhem is gastheer op deze avond die plaatsvindt op Sportpark "Over het lange water", Doorwerthlaan 6 te Arnhem.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×