Direct door naar content
Menzis Special Heroes Day 2012 afbeelding nieuwsbericht

Menzis Special Heroes Day 2012

25 september 2012

In 30 teams strijden ruim 250 leerlingen uit de provincie Gelderland met een chronische ziekte of met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking op dinsdag 25 september om de Menzis Special Heroes bokaal. Het sporttoernooi, vindt voor de 6de keer plaats in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. De sporten die worden beoefend zijn korfbal, judo, uni-hockey, rolstoel sportprogramma, atletiek én voetbal. De laatste 2 sporten worden buiten, achter het sportcentrum beoefend.

Wat zes jaar geleden begonnen is met een voetbaltoernooi op Papendal is nu uitgegroeid tot een jaarlijks volwaardig sportevenement met meerdere activiteiten. De laatste jaren is sportcentrum Valkenhuizen onze gastheer. Menzis vanaf de start onze sponsor! Daarnaast zullen er ongeveer 40 studenten van 't CIOS Arnhem aanwezig zijn om de verschillende sportonderdelen te begeleiden. Nieuw dit jaar is dat ook Vitesse nauw bij het evenement is betrokken. Er zal vanuit Vitesse Betrokken ook een team 'Wajongers' de verschillende sportonderdelen gaan ondersteunen.

De groei die dit sporttoernooi heeft doorgemaakt is te vergelijken met de groei die het sportstimuleringsprogramma Special Heroes landelijk maakt. Special Heroes, begonnen als een regionaal project in Gelderland is nu een volwaardig landelijk programma: ruim 250 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs doen inmiddels mee. Uiterlijk in 2016 zal het totale (voortgezet) speciaal onderwijs in Nederland kennis hebben gemaakt met Special Heroes! Met als belangrijkste doel, zoveel mogelijk kinderen en jongeren met een beperking structureel te laten sporten!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×