Direct door naar content
Meer aandacht voor sporters met een beperking in Renkum afbeelding nieuwsbericht

Meer aandacht voor sporters met een beperking in Renkum

03 september 2012

De gemeente Renkum gaat een impuls geven aan het sporten voor mensen met een beperking. De gemeente heeft zich hiervoor aangesloten bij het samenwerkingsverband Uniek Sporten. Het doel is om mensen met een beperking structureel meer te laten sporten, omdat nog steeds blijkt dat er een achterstand is. In samenwerking met het (speciaal) onderwijs, woongroepen, dagbesteding en revalidatie, wordt de doelgroep letterlijk in beweging gebracht.

De komende periode wordt een onderzoek gehouden om in beeld te krijgen hoeveel mensen met een beperking wel en hoeveel mensen er niet sporten binnen de gemeente. Daarnaast worden belangrijke redenen om niet te sporten in beeld gebracht. Op die manier kunnen eventuele knelpunten worden opgelost en drempels weggenomen. In samenwerking met het (speciaal) onderwijs en de zorg wordt gestart met het wegnemen van de onwetendheid rondom aangepast sporten door het verzorgen van clinics door sportaanbieders. Naar aanleiding van het onderzoek wordt ook gestart met het geven van sportadviezen. Op die manier weten mensen met een beperking direct wat er mogelijk is en waar ze kunnen sporten. Een passend sportaanbod voor iedereen is in dit alles het uitgangspunt!

Daarnaast wordt een onderzoek gehouden onder de sportaanbieders in de gemeente. Verenigingsondersteuning is namelijk één van de speerpunten van Uniek Sporten. Dit vormt tevens de basis van waaruit een uitbreiding van het sportaanbod kan plaatsvinden. Hierbij wordt gekeken naar een geschikt aanbod voor verschillende beperkingen en een goede spreiding over de verschillende kernen binnen de gemeente Renkum. Sportaanbieders vormen namelijk de spil van het aangepast sporten.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×