Direct door naar content
Aangepast sporten prominent aanwezig tijdens Afsluiting Nationale Sportweek afbeelding nieuwsbericht

Aangepast sporten prominent aanwezig tijdens Afsluiting Nationale Sportweek

28 april 2012

Uniek Sporten biedt iedereen tijdens de afsluiting van de Nationale Sportweek op zaterdag 28 april de kans om kennis te maken met aangepaste sporten. Onder leiding van lokale sportaanbieders kan er deelgenomen worden aan diverse spectaculaire sporten. Daarnaast zullen ook de ambassadeurs van de Nationale Sportweek aanwezig zijn om actief mee te doen!

Zaterdag 28 april staat Arnhem als Sportgemeente van 2011 weer bol van de sportactiviteiten. Tussen 12.00 en 16.00 uur is er van alles te beleven op de Markt bij het Provinciehuis. Een gevarieerd programma waarbij naast 'reguliere sporten', ook het aangepast sporten een prominente plek heeft. Uniek Sporten heeft op deze dag namelijk een eigen Plaza, waar mensen met en zonder beperking actief kunnen meedoen aan sporten. Zo kan deelgenomen worden aan rolstoelschermen, kickboksen, rolstoelbasketbal en kranking. Maar er is ook een handbike en een rolstoelsegway aanwezig van RSR.

Diverse ambassadeurs van de Nationale Sportweek zullen deze dag aanwezig zijn en enkele van hen zullen actief meedoen op het Plaza van Uniek Sporten. Zo zijn onder andere zanger Ralf Mackenbach, actrice Peggy Vrijens, bokser Innocent Anyanwu en oud-rolstoeltennister Monique Kalkman (winnares van diverse gouden medailles tijdens de Paralympische Spelen) aanwezig. Daarnaast zullen de drie Arnhemse scholen van De Onderwijsspecialisten op deze dag de certificering sportactieve school ontvangen uit handen van Krista Fleming, oud-Wereldkampioen Kickboksen.

Op 28 april is de Markt in Arnhem dus dé plaats voor mensen met een beperking om te zien en te ervaren wat er mogelijk is en voor mensen zonder beperking dé kans om te ervaren hoe het is om met een beperking te sporten.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×