Direct door naar content
Arnhemse Sportverkiezing 2011 afbeelding nieuwsbericht

Arnhemse Sportverkiezing 2011

25 april 2012

Voetballer Theo Janssen van Ajax is woensdagavond 25 april in het Arnhemse poptheater LuxorLive gekozen tot Arnhems sportman van het jaar 2011. De Arnhemmer versloeg crossfietser Jelle van Gorkom en kickbokser Boy Boy Martin. 

De 29-jarige oud-speler van Vitesse werd door een jury unaniem verkozen. Ook het publiek, dat via de internetsite van De Gelderlander kon stemmen, liet geen ruimte voor twijfel en koos de middenvelder met grote meerderheid tot Arnhems Sportman van 2011. Theo Janssen won in 2011 de KNVB-beker en de gouden schoen voor beste speler van de eredivisie. Eerder dit jaar werd Janssen, dit seizoen met Ajax titelfavoriet, verkozen tot Gelders Sportman van het Jaar.

Op de Sportverkiezing in LuxorLive werden zeven winnaars in de schijnwerpers gezet. Sportvrouw van het jaar werd tafeltenisster Li Jiao, in 2011 winnares op het EK en de nummer 10 van de wereld. De handbalsters van Oranje onder 19 jaar werden gekozen tot sportploeg van het jaar. Deze meiden zitten intern op Papendal en wonnen zilver tijdens het EK in Nederland. Overige winnaars: Bram Lichtenberg (judo, sporttalent), Carlos Anker (tennis, aangepaste sport), Gerrit Jansen (Neptunus, vrijwilliger), Scaramouche/SOOlancelot (schermen, sportaanbieder).

Bron: www.gelderlander.nl

Foto's Sportbedrijf Arnhem
Foto's Punkmedia

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×