Direct door naar content
Uniek digitaal platform voor mensen met een beperking! afbeelding nieuwsbericht

Uniek digitaal platform voor mensen met een beperking!

23 april 2015

Onder het toeziend oog van Minister Schippers is donderdag 23 april op Sportcentrum Papendal het nieuwe digitale platform van Uniek Sporten in gebruik genomen. Dit rondom de presentatie van het nieuwe gehandicaptensportbeleid en de 40e verjaardag van Fonds Gehandicaptensport. Een uniek digitaal platform met niet alleen een vernieuwde website www.unieksporten.nl, maar ook een eigen app. Hiermee wordt een volgende stap gezet om nog meer mensen met een beperking structureel aan het sporten te krijgen.  

Met de app van Uniek Sporten kunnen mensen met een beperking, net als op de website, een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. Ze kunnen kijken welke sporten er zijn, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Daarnaast kan een profiel aangemaakt worden. Gebruikers kunnen zich koppelen aan de sportaanbieder waar ze actief zijn en in contact komen met andere sporters. Als ze nog niet sporten, kunnen ze in contact komen met mensen die al sporten. Zij kunnen meer informatie geven of de potentiële sporter ontvangen als die een keer komt kijken of meedoen. Op die manier kunnen mensen met een beperking elkaar op weg helpen. Daarnaast is het laatste nieuws uit de regio, het Paralympische nieuws en het nieuws van het Fonds Gehandicaptensport te vinden. De agenda geeft een overzicht van de lokale en landelijke evenementen en activiteiten die de komende tijd plaatsvinden. Kortom: een app en vernieuwde website die veel informatie en mogelijkheden bevatten!

Uniek Sporten heeft als sportloket aangepast sporten de afgelopen jaren veel mooie resultaten behaald, waaronder een forse stijging van de sportparticipatie en het sportaanbod. Dit nieuwe digitale platform is gelanceerd om nog meer mensen met een beperking aan het sporten en bewegen te krijgen. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten en bewegen wordt gewerkt aan een goede conditie en bouwt iemand sociale contacten op. De visie van Uniek Sporten is dan ook dat een beperking zeker geen belemmering hoeft te zijn om te sporten of te bewegen! 

De website en app van Uniek Sporten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, BMC Advies, Stichting BLADT Charity, Ars Donandi/Belle10 fonds, I-Pulse Internet Solutions en Berthil.nl. Het platform is op dit moment actief in de regio’s Arnhem en Nijmegen en binnenkort ook in de regio Apeldoorn. De volgende stap is om samen met Fonds Gehandicaptensport toe te werken naar de spreekwoordelijke ‘stip aan de horizon’: iedereen met een beperking in Nederland weet via één plek te vinden waar hij of zij kan gaan sporten of bewegen met daarbij de ondersteuning vanuit het lokale sportloket. Dit sluit volledig aan bij het nieuwe beleid ‘Grenzeloos Actief ‘ van het ministerie van VWS zoals dat vandaag is gepresenteerd.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×