Direct door naar content
Slechtzienden en blinden uit de regio zoeken hardloopbuddy's! afbeelding nieuwsbericht

Slechtzienden en blinden uit de regio zoeken hardloopbuddy's!

26 mei 2015

21 mei 2015 – Mensen die slechtziend of blind zijn, kunnen in een isolement raken of last krijgen van depressieve gevoelens. Om die reden nam Hans Damave, initiatiefnemer en deelnemer van het Running Blind team, het heft in eigen handen. Om ervoor te zorgen dat Running Blind ook in Nijmegen van de grond komt, zocht hij ondersteuning bij Running Blind Nederland en Uniek Sporten regio Nijmegen.

Running Blind is opgericht om mensen met een visuele beperking aan het sporten te krijgen. Blinde en slechtziende lopers krijgen begeleiding van een professionele atletiektrainer en enthousiaste buddy’s. Zij krijgen op deze manier de kans om te werken aan hun gezondheid en zelfvertrouwen! 

Oproep
Om de doelstellingen te realiseren en meer mensen met een visuele beperking aan het hardlopen te krijgen, is de organisatie op zoek naar enthousiaste lopers en buddy’s. “Via deze weg wil ik dan ook een oproep doen aan iedereen die sportievelingen met een visuele beperking in zijn familie of kennissenkring kent om dit bericht te verspreiden. Zij kunnen zich opgeven via hdamave@gmail.com. Slechtzienden of blinden zijn niet altijd in staat de nieuwsberichten te lezen. We zijn dus erg afhankelijk van deze mond tot mond reclame. Mensen zonder visuele beperking kunnen zich ook bij mij opgeven om als buddy mee te lopen, aldus initiatiefnemer van Running Blind Nijmegen Hans Damave. 

Running Blind
Door in beweging te komen gaan mensen zich beter voelen, hun gedachten worden afgeleid en ze beseffen dat ze wel degelijk nog iets kunnen bereiken. Dat is de kracht van Runningtherapie waarvoor Running Blind zich inzet. Voor mensen met een visuele beperking kosten de normale dagelijkse bezigheden meer energie. Van bewegen krijg je meer energie en uithoudingsvermogen. Daarnaast wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner en hou je er je botten zo sterk mogelijk mee.

Running Blind is al actief in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Alkmaar. Afdelingen in Leiden en Den Bosch zijn in oprichting en ook in Nijmegen komen de eerste initiatieven nu van de grond. 

Uniek Sporten
Uniek Sporten is het regionaal sportloket aangepast sporten en helpt mensen met een beperking een geschikte vorm van sport of bewegen te vinden. Ook helpen zij bij vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken van een maatje. Aan de andere kant worden sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten ondersteund. Dit alles doet het team Uniek Sporten in samenwerking met partners vanuit onder andere (speciaal) onderwijs, zorg en overheden. Het doel hierbij is om iedereen met een beperking aan het bewegen te krijgen, want een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen!

 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×