Direct door naar content
Helden SC Bemmel weren zich kranig afbeelding nieuwsbericht

Helden SC Bemmel weren zich kranig

05 juni 2015

SC Bemmel is dit jaar gestart met Heldenvoetbal. Heldenvoetbal is voor iedereen die voetbal leuk vind, maar door een beperking niet aan de reguliere voetbalcompetitie kan deelnemen. Na een reeks van trainingen volgde gisteren de eerste echte wedstrijd. Lees hieronder het wedstrijdverslag.

Op Sportpark Ressen was OSC de tegenstander. Een geduchte tegenstander. De G-voetballers van OSC spelen al voor het derde seizoen samen en doen bovendien ook nog mee aan een echte G-voetbal competitie.

Begrijpelijk dus, dat de Bemmelse Helden voor de wedstrijd wat onwennig en zenuwachtig waren. Na nog wat nuttige tips en instructies van de coaches Erwin Meijer en Lars Cornelissen (de andere coaches Bas Disveld en Bas Meijer waren vanwege eigen voetbalverplichtingen helaas verhinderd) waren de Helden helemaal klaar voor hun eerste duel.

Onder het oog van vele belangstellenden golfde het spel in de openingsfase op en neer. Na 10 minuten nam OSC het heft in handen en dat resulteerde in twee mooie doelpunten. Aan de andere kant was SC Bemmel ook een paar keer dicht bij een treffer, maar de uitstekende doelman van OSC stond een doelpunt in de weg.

In de tweede helft vergrootte OSC de voorsprong: 3-0. De Bemmelse Helden lieten zich echter niet uit het veld slaan. Integendeel, onder aanvoering van uitblinker Sinan was Bemmel een paar keer dicht bij een doelpunt. Heel veel pech en een paar knappe reddingen van de doelman van OSC zorgden er voor dat Bemmel niet scoorde.

Tien minuten voor tijd was het dan toch eindelijk raak. Na een scrimmage was het Robin die met een bekeken balletje de doelman kansloos liet en de verdiende eretreffer voor Bemmel op het scorebord bracht. Kort daarop was Bemmel zelfs dicht bij de aansluitingstreffer, maar het doel bleek helaas net iets te klein. In de slotfase waren de dappere, maar vermoeide Bemmelse Helden niet meer opgewassen tegen het sterke OSC. De G-voetballer uit Oosterhout/Nijmegen-Noord wisten met enkele puntgave aanvallen nog twee keer het net te vinden en wonnen daarom verdiend met 5-1.

Na het laatste fluitsignaal van de strenge, doch rechtvaardige arbiter Jos van Dam was het tijd voor een spannende penaltyreeks. Ook daarin was OSC net iets beter, maar keeper Joppe toonde een paar keer zijn klasse en Sem tekende voor de mooiste en meest bekeken penalty. Daarna werd -zoals het hoort- de tegenstander gefeliciteerd en het publiek bedankt. Na het douchen werden de vermoeide Helden van SC Bemmel en OSC in de kantine nog getrakteerd op een welverdiend drankje en een zakje chips.

Al met al was het een prachtige eerste voetbalervaring voor de Helden van SC Bemmel. De inzet en de sportiviteit van beide teams was een lust voor het oog en een voorbeeld voor iedereen. Het plezier spatte er bij de jongens en meisjes werkelijk vanaf en dat is mooi om te zien.

Tot slot, Heldenvoetbal SC Bemmel feliciteert OSC met hun verdiende overwinning en wij hopen volgend seizoen op een sportieve revanche!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Kijktip: Netflix-docu ‘Crip Camp’

Michiel bedacht een ‘blindengeleide robot’

De beste sporten met een meervoudige beperking

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×