Direct door naar content
Interesse in Chi Neng Qigong? afbeelding nieuwsbericht

Interesse in Chi Neng Qigong?

08 juni 2015

De Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. heeft samen met Uniek Sporten in de maand mei proeflessen Chi Neng Qigong (Tai Chi Tao) georganiseerd in Sportcentrum De Helster in Elst. Deze vorm van bewegen is uitermate geschikt voor mensen met een chronische aandoening zoals astma, artrose, diabetes of reuma.  

Chi Neng Qigong
Chi Neng Qigong is een eenvoudig te leren Chinese bewegingsleer en afgeleid van Tai Chi Tao. De milde, rekkende en strekkende beweging in het hele lichaam brengt circulatie van bloed en lichaamsvloeistoffen door de spieren, pezen en gewrichten op gang. Dit kan eventueel ook zittend gedaan worden. De oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (chi) en maken je lichaam ontspannen en soepel. Je versterkt je eigen energie op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Je leert door weinig inspanning, optimaal en maximaal te bewegen in het dagelijkse leven. Vanuit deze ontspannen manier van bewegen helpt het je lichaam te ontlasten.

Deelnemers gezocht!
Om de kosten niet uit de hand te laten lopen heeft de Reuma Patiënten Vereniging besloten om de lessen wekelijks door te laten gaan mits er minimaal 8 deelnemers zich hebben opgegeven. Op dit moment is dit aantal helaas nog niet bereikt. Via deze weg wil de Reuma Patiënten Vereniging aan iedereen die interesse heeft in Chi Neng Qigong vragen om zich aan te melden vóór 1 augustus. Indien 8 deelnemers zich hebben aangemeld, gaan de lessen op maandag 7 september om 10.00 uur van start. De kosten voor de vervolglessen bedragen voor leden van de Reuma Patiënten Vereniging €5,- en voor niet-leden €7,50 per les. De deelnamekosten worden per kwartaal, achteraf geïncasseerd. De lessen worden gegeven op maandagmorgen door Christiane Bahr van Sonrisas in Sportcentrum De Helster, Schubertstraat 1, 6661 AW in Elst.  

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met Chris Maijer van de Reuma Patiënten Vereniging Arnhem via ledenadm@reuma-arnhem.nl of via 06-22784676. 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×